20.6 C
Athens

Με στόχο την επιστροφή στις νίκες κόντρα στην Άλμπα

Ο Ολυμπιακός, μετά από την αυτοκαταστροφική του βραδιά στο Μόναχο, είναι έτοιμος για το δεύτερο παιχνίδι της «διαβολοβδομάδας», καθώς η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα θα αντιμετωπίσει απόψε την Άλμπα Βερολίνου (21/11, 21.00) στο Mercedes-Benz Arena.

Η Άλμπα βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι, καθώς μετρά δύο σερί νίκες, επί του Παναθηναϊκού (106-105) και του Ερυθρού Αστέρα (93-80). Ο Αΐτο Ρενέσες, ωστόσο, έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, καθώς οι Πέιτον Σίβα, Τάιλερ Καβάνο, Γιοχάνες Τίμαν και Στέφαν Πένο δεν μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα τους στην αναμέτρηση με τους Ερυθρόλευκους.

Βέβαια, ο Ισπανός προπονητής είδε τον Μάρκους Έρικσεν να προπονείται και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς και έτσι θα τον υπολογίζει για την αποψινή αναμέτρηση.

Από την άλλη ο Κεστούτις Κεμζούρα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και έτσι υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, σε μία αναμέτρηση, που αν ο Ολυμπιακός θέλει να ελπίζει σε πρόκριση στην οκτάδα, θα πρέπει να κατακτήσει τη νίκη.

Οι Ερυθρόλευκοι στο Βερολίνο θα οδηγηθούν με συνταγή Μονάχου, απλά το τεχνικό επιτελείο θα εξετάσει την καλύτερη αντίδραση της ομάδας σε άμυνα και επίθεση, στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ωστόσο, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει τη νίκη, θα πρέπει να παίξει με ένταση, καθώς η Άλμπα μπορεί να μην τρομάζει αλλά αν βρει ρυθμό τότε μπορεί να σε… σκοτώσει.

Σημείο κλειδί της αναμέτρησης θα είναι τα ριμπάουντ, αλλά και η παρουσία των Τέιλορ Ρότσεστι και Γουίλι Ριντ, καθώς αμφότεροι έχουν δείξει ότι μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες στην υπόλοιπη ομάδα. Ακόμη, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Κέβιν Πάντερ δεν χρησιμοποιηθεί σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα από τον Λιθουανό προπονητή.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα στην Άλμπα, τότε η ψυχολογία της ομάδας θα ανέβει, κάτι που είναι αναγκαίο να συμβεί, μιας και τα δύο επόμενα παιχνίδια είναι καθοριστικά, καθώς οι Ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (29/11, 21.30) και στη συνέχεια θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (06/12, 21.30).

Έτσι, η δωδεκάδα του Ολυμπιακού δε θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με εκείνη που αγωνίστηκε στο Audi Dome και αναμένεται να την αποτελούν οι: Βασίλης Σπανούλης, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μπράντον Πολ, Κέβιν Πάντερ, Σάσα Βεζένκοφ, Γιώργος Πρίντεζης, Γουίλι Ριντ, Γουέιντ Μπόλντγουιν, Αντώνης Κόνιαρης, Τέιλορ Ρότσεστι, Όγκουστιν Ρούμπιτ, Κώστας Παπανικολάου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς