27.5 C
Athens

Προμηθέας – Ουλμ 82-77: Και τώρα… Βίρτους Μπολόνια

Ο Προμηθέας Πάτρας πήρε μία σημαντική νίκη για την τελική του κατάταξη στον όμιλό του στο Eurocup, νικώντας δύσκολα την Ουλμ με 82-77, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα μέχρι τη λήξη. Οι δύο ομάδες έδειξαν ότι όποια από τις δύο πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, θα το κάνει πολύ δύσκολα, αλλά ο Προμηθέας έδειχνε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση, παίζοντας και στο γήπεδό του.

Με τον Ολεκσάνταρ Λίποβι (16 π) να είναι ο κινητήριος μοχλός επιθετικά, η ομάδα του Μάκη Γιατρά κατάφερε να οδηγηθεί στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα δύο πόντων (42-40), αλλά στη συνέχεια η Ουλμ αντέδρασε.

Η ομάδα του Γιάκα Λάκοβιτς κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να το φέρει στα μέτρα της, καθώς το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 58-58.

Η αναμέτρηση τελικά κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, καθώς ο Λεωνίδας Κασελάκης (14 π) με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό 82-77.

Με αυτήν τη νίκη ο Προμηθέας βελτίωσε το ρεκόρ του σε 6-2 και πλέον αναζητά δύο νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια, με Βίρτους Μπολόνια και Ανδόρα για να τερματίσει στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου. Από την άλλη η Ουλμ υποχώρησε στο 1-7.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 42-40, 58-58, 82-77

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς