19 C
Athens

Η πρωτιά της Red Bull και η «λανθασμένη» απόφαση…

Η αυστριακή ομάδα επικράτησε στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, όμως ο Ρικιάρντο θα εκκινήσει τελευταίος!

Αν δεν σε θέλει η τύχη μερικές φορές… Πρωί Παρασκευής, στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας. Στο γκαράζ της Red Bull βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: να αλλάξουν ή όχι τμήματα στη μονάδα ισχύος του μονοθεσίου του Ντάνιελ Ρικιάρντο;

Φαινομενικά αυτό το δίλημμα θα είχε μιαν εύκολη απάντηση. Τα τμήματα που τελικώς αλλάχτηκαν, «κοστίζουν» συνολικά 20 θέσεις στο grid του κυριακάτικου αγώνα στον Αυστραλό πιλότο. Στη Red Bull, όμως, «ποντάρουν» αλλού. Θεωρούν πως ο αγώνας της Γερμανίας δεν ταιριάζει στο μονοθέσιό τους και θέλουν να εκτίσουν την ποινή στο Χόκενχαϊμ, ώστε στην Ουγγαρία την προσεχή εβδομάδα να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη.

Λίγο αργότερα έρχεται το πρώτο… σοκ! Ο Ρικιάρντο κάνει τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στη γερμανική πίστα, όντας πιο γρήγορος έστω κατά μόλις 4/1000 του δευτερολέπτου από τον Λιούις Χάμιλτον. Οι πρώτες σκέψεις αρχίζουν να… ζώνουν σαν φίδια το pit wall της αυστριακής ομάδας. Το ενδεχόμενο να έκαναν ένα μεγάλο λάθος, ήταν παραπάνω από ορατό, μιας και ο Ρικιάρντο αποδείκνυε εντός πίστας ότι ήταν ικανός ακόμα και για τη νίκη.

Το… σοκ ολοκληρώνεται τέσσερις ώρες αργότερα. Ο Μαξ Φερστάπεν κάνει το «δυο στα δύο» για τη Red Bull, κυριαρχώντας στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές. Πλέον είναι ξεκάθαρο πως το μονοθέσιο της Red Bull έχει τη δυναμική για να κάνει το «μπαμ» στη Γερμανία, επαναλαμβάνοντας –γιατί όχι;- τον προ ολίγων εβδομάδων περιφανή θρίαμβο μέσα στην πίστα του αυστριακού ιδιοκτήτη της ομάδας, Ντίτριχ Μάτεσιτς. Προφανώς η «νίκη» του Μαξ στις δεύτερες ελεύθερες της Παρασκευής ήρθε για να… δέσει και να στείλει ακόμα ένα μήνυμα προς τον Κρίστιαν Χόρνερ!

«Κοντή γιορτή», όμως, λέει ο λαός μας. Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε εάν η Red Bull θα συνεχίσει και στις κατατακτήριες δοκιμές την ίδια παρουσία κι εάν έκαναν τελικώς λάθος στην περίπτωση του Ρικιάρντο, «χαραμίζοντας» έναν αγώνα τον οποίον θα μπορούσαν ακόμα και να κερδίσουν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς