23.8 C
Athens

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός και Σπόρτινγκ θα βρουν μια κοινή λύση»

Διαβάστε τις δηλώσεις του Κριστιάν Καρεμπέ στην Ojogo, οι οποίες έγιναν πριν τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε τον Ποντένσε

Πριν από λίγη ώρα, διαβάστε στο FWS.GR πως ο Ντανιέλ Ποντένσε έμεινε και τυπικά ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ, με το διαιτητικό δικαστήριο της Πορτογαλίας να επιβάλει στην πορτογαλική την αποστολή του δελτίου στην ΕΠΟ.

Αρκετές ώρες νωρίτερα, δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Ojogo δηλώσεις του Κριστιάν Καρεμπέ (οι οποίες είχαν γίνει από χτες, όταν δεν ήταν ακόμη γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου) και βάσει αυτών, προκύπτει μια άκρως διαλλακτική διάθεση από πλευράς Ολυμπιακού.

Ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων και σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθάρισε πως οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν μία συμβιβαστική λύση με την πορτογαλική ομάδα που θεωρεί ότι πρέπει να πάρει αποζημίωση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης του Οφόε στα «λιοντάρια: «Ο Οτζίτζα είναι ένας παίκτης που ξέρουμε πως η Σπόρτινγκ τον παρακολουθεί καιρό ξέρουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

Ο Ποντένσε είναι δικός μας παίκτης. Υπέγραψε σε εμάς, είναι στο σπίτι μας και δεν φεύγει. Η Σπόρτινγκ είναι ένα φιλικό σωματείο και ευελπιστούμε ότι θα βρούμε μία συμβιβαστική λύση. Δεν θέλουμε να γίνουμε όμηροι από μία δικαστική υπόθεση και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αλληλοκατανόηση. Δεν θέλουμε πόλεμο. Ο Ολυμπιακός και η Σπόρτινγκ θα βρουν μία κοινή λύση».

Το κλειδί για να αποκωδικοποιηθούν οι δηλώσεις του Καρεμπέ είναι η χρονική συγκυρία στην οποία έγιναν. Μέσα στις ώρες που μεσολάβησαν, ο Οτζίτζα Οφόε πέρασε ιατρικά στη Γάνδη και το αργότερο μέχρι αύριο θα ανακοινωθεί από τη βελγική ομάδα. Αντίστοιχα, μεσολάβησε και η δικαστική απόφαση που δικαίωσε Ποντένσε και Ρουί Πατρίσιο, επομένως ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι σε ενδεχομένη διαπραγμάτευση με τη Σπόρτινγκ, αν οι άνθρωποί της αποφάσιζαν να προσφύγουν σε ανώτερα όργανα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς