20.8 C
Athens

Ελεύθερος και τυπικά ο Ποντένσε!

Ο Ντανιέλ Ποντένσε δικαιώθηκε από δικαστήριο της χώρας του, το οποίο διέταξε την Πορτογαλική Ομοσπονδία να αποστείλει στην ΕΠΟ το δελτίο του

Δικαστήριο επίλυσης οικονομικών και εργατικών διαφορών στην Πορτογαλία δικαίωσε τον Ντανιέλ Ποντένσε (αλλά και τον Ρουί Πατρίσιο) στη διαμάχη τους με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, διατάζοντας την Πορτογαλική Ομοσπονδία να αποστείλει τα δελτία τους στις ομοσπονδίες των χωρών όπου ανήκουν οι νέοι τους σύλλογοι!

Το συγκεκριμένο δικαστήριο εξέτασε την καταγγελία του Ποντένσε, υποστήριξε ότι τα αίτια της αποδέσμευσής του είναι δίκαια και επικύρωσε την αποδέσμευσή του από την Σπόρτινγκ.

Ωστόσο, σε περίπτωση που η Σπόρτινγκ θελήσει να τραβήξει το σχοινί και να προσφύγει σε ανώτερα κλιμάκια, το λόγο έχουν το Εργατικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας και το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Η σπουδαιότητα όμως της απόφασης αυτής έγκειται επίσης και στο γεγονός ότι το περιεχόμενό της αποτελεί πρόκριμα για την έκβαση της κύριας δίκης (αν υπάρξει), αφού μέσα σ‘ αυτήν τονίζεται ότι η ελευθέρας που δόθηκε στον Ντανιέλ Ποντένσε είναι νόμιμη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς