17.4 C
Athens

Αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να κρατήσει τρία καρπούζια σε μια μασχάλη

Καλό είναι μια ομάδα να μένει προσγειωμένη και να μην πετάει στα σύννεφα από τις επιτυχίες της. Στην προκειμένη περίπτωση ο Πέδρο Μαρτίνς επιχειρεί να προσηλώσει τους παίκτες του Ολυμπιακού στους στόχους του συλλόγου και δη τους Ευρωπαϊκούς, εστιάζοντας στο κομμάτι της ψυχολογίας, σα να είχε έλθει 0-0 το πρώτο ματς με την Κράσνονταρ.

Ο Ολυμπιακός σε ένα ματς τέτοιου επιπέδου πρέπει να υπερβάλει δυνάμεις προκειμένου να προσθέσει ακόμη μια επιτυχία στο ενεργητικό του. Ζήτημα αποκλεισμού μετά το 4-0 του πρώτου παιχνιδιού δεν τίθεται, αλλά μια νίκη και μέσα στην Ρωσία ενόψει της ερυθρόλευκης παρουσίας στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, θα δημιουργήσει άλλη δυναμική.

Στο χθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης, η απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν οι φίλοι του. Ο στόχος ωστόσο επιτεύχθηκε. Η ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς και αυτό είναι που μετράει τη συγκεκριμένη περίοδο. Αυτό που θα πρέπει να υπερτονιστεί ωστόσο είναι πως για έκτο ματς τη σεζόν ο Ολυμπιακός διατήρησε το απαραβίαστο της εστίας του. Αν και ο Αστέρας είχε τελικές, δεν κατάφερε να σκοράρει σε βάρος των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα νέο μεγάλο όπλο με τον Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας. Η μηχανή έχει πάρει μπρος και ξεπερνά το ένα εμπόδιο μετά το άλλο με απρόσμενη άνεση. Η ταξιαρχία του Μαρτίνς θα κληθεί να κουβαλήσει τρία καρπούζια σε μια μασχάλη. Μπροστά τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά. Ο Ολυμπιακός αναμφισβήτητα έχει βάθος. Ωστόσο στο απαραίτητο rotation που θα κληθεί να κάνει ο Πορτογάλος προπονητής, πρέπει να βλέπει τον πάγκο γεμάτο με ισχυρά εργαλεία. Έτσι θα έλθουν οι επιτυχίες με τον ανταγωνισμό να συμβάλει στην ατομική βελτίωση.

Γι΄ αυτό χρειάζεται ενίσχυση το καλό έμψυχο δυναμικό που σήμερα υπάρχει. Η ομάδα έδειξε ότι τα καταφέρνει περίφημα και χωρίς τον Φορτούνη, τον κορυφαίο αναμφισβήτητα ποδοσφαιριστή της. Ωστόσο ακόμη είναι η αρχή. Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Δικαιωματικά. Για να πάρει το νταμπλ και να θαμπώσει την Ευρώπη, οι καλές εναλλακτικές λύσεις είναι επιβεβλημένες. Τώρα, όχι στις διορθωτικές μεταγραφές του χειμώνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς