15 C
Athens

Η εθνική Εφήβων στον ημιτελικό του Eurobasket!

Με ηγέτη τον Ρογκαβόπουλο (25π., 15ρ., 32,5% εντός παιδιάς), η ελληνική ομάδα νίκησε με 70-66 τη Λιθουανία στο θρίλερ του Βόλου

Η εθνική Εφήβων (U18) βρίσκεται για 11η φορά στον ημιτελικό ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο πρώτο σκόρερ και ριμπάουντερ, η ελληνική ομάδα υπέταξε τη Λιθουανία στο θρίλερ του Βόλου και πλέον ετοιμάζεται για τον ημιτελικό του Σαββάτου κόντρα στους Ισπανούς.

Ο Ρογκαβόπουλος έκλεισε το ματς με 25 πόντους και 15 ριμπάουντ, αν και θα μπορούσε να έχει σκοράρει πολύ περισσότερο αν ήταν πιο εύστοχος εντός παιδιάς (32,5%). Οι Λιθουανοί τα περίμεναν όλα από τον εκπληκτικό Αζουόλας Τουμπέλις, ο οποίος πέτυχε 23 πόντους με 50% εντός παιδιάς, κατεβάζοντας και 20 ριμπάουντ.

Το ματς ήταν κλειστό καθ’ όλη τη διάρκειά του και το σκορ ιδιαίτερα χαμηλό. Οι παραδοσιακά… χεράδες Λιθουανοί ξεκίνησαν με 0/9 τρίποντα και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με το αδιανόητο 3/32, όσα πέτυχαν και οι Έλληνες διεθνείς αλλά με 12 προσπάθειες λιγότερες. Η εθνική θα είχε πάρει τη νίκη δίχως να χρειαστεί να μεσολαβήσει παράταση, αλλά ο γιος του Σαρούνας Μαρτσουλιόνιας, Αουγκούστας, ισοφάρισε σε 55-55 επτά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Η Ελλάδα κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα στο τέλος της παράτασης χάρη στην ψυχραιμία του Ρογκαβόπουλου από τη γραμμή των βολών και με το 70-66 πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Σαββάτου.

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Σωτηρίου 10, Κουρτίδης 5, Καράμπελας 8, Νικολαϊδης 6, Γεωργαλάς, Ρογκαβόπουλος 25 (14ρ), Ματσάγγος, Καλόγηρος, Κάδρας 6, Σταυρακούκας 3, Τσάμης 4

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς