17.8 C
Athens

Το πιο θλιβερό «αντίο» ενός αποτυχημένου πρωθυπουργού

Ο Γιώργος Χαλάς γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα που ουσιαστικά νομιμοποίησε και... καθαγίασε τις πρακτικές που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Είναι ο άνθρωπος που επικήρυξε οπαδό (του Ολυμπιακού) μέσω instagram πριν από μόλις πέντε μήνες, βάζοντας μάλιστα ακόμα και φωτογραφία από τον γάμο του, στοχοποιώντας και τη σύζυγό του.

Είναι ο άνθρωπος που τον Οκτώβριο υποσχόταν απειλητικά «20ετία α λα μπάσκετ» στον βολεϊκό Ολυμπιακό με αφορμή μια λανθασμένη υπόδειξη στο ντέρμπι.

Είναι ο άνθρωπος που μιλούσε για «οροθετικές μανάδες» και που απειλούσε εκείνος ξέρει ποιους.

Είναι ο άνθρωπος που καταγράφηκε σε φύλλο αγώνα Euroleague να μιλά για στημένους διαιτητές που παίζουν στοίχημα και που έχουν δωροδοκηθεί από τον Ολυμπιακό, όπως έλεγε αργότερα η διαρροή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Είναι ο άνθρωπος που μπούκαρε κατά τη διαδικασία κλήρωσης/ορισμού διαιτητών και τόνισε… με δημοκρατικό τρόπο την επιθυμία του να οριστεί ο Αναστόπουλος στο Ολυμπιακός – Προμηθέας.

Είναι ο άνθρωπος που τον Φλεβάρη άφησε ένα στρινγκ στον πάγκο του Ολυμπιακού, όταν οι Ερυθρόλευκοι είχαν ήδη αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ.

Είναι ο άνθρωπος που σε κατάσταση υστερίας έβριζε και απειλούσε τους Αγγελόπουλους στην είσοδο του υπουργείου, έχοντας γύρω του τους δέκα μπράβους του. Ο ίδιος άνθρωπος που λίγο νωρίτερα διαμαρτυρόταν πως τον χτύπησε ο Γιώργος Σκινδήλιας…

Είναι ο άνθρωπος που κάθε τρεις και λίγο ανεβάζει βιντεάκια που δείχνουν το κοντέρ του αυτοκινήτου του να αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα στην Αττική Οδό.

Καταλάβατε πως δε χρειάστηκε να πάμε πιο πίσω, σε παλιότερες σεζόν και να θυμηθούμε άλλα «ανδραγαθήματα» όπως τις ιστορικές… ευχές στο αγέννητο παιδί του Σπανούλη κλπ.

Με αυτόν τον άνθρωπο συναντήθηκε και αντάλλαξε σήμερα δημοσίως χειραψία ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ένας αποτυχημένος πρωθυπουργός που μέσα σε λίγα χρόνια στιγμάτισε για πάντα την Αριστερά και ό,τι αυτή επικαλούταν.

Ο πρωθυπουργός που αποκαλούσε κάθε τόσο «υπόδικο» τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δίχως να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον του, ο άνθρωπος που μέσω του Μαρινάκη στοχοποίησε ολόκληρο τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε για ακόμα φορά υποτελής στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και κληρονόμο της φαρμακευτικής αυτοκρατορίας που έστησαν οι θείοι και ο πατέρας του.

Μέσα από όσα έγιναν σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά νομιμοποίησε και… καθαγίασε τις πρακτικές που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ή… Έλληνας «Τόνι Μοντάνα», αφού είναι γνωστό το πάθος και η αδυναμία του για τον διάσημο κακοποιό που ενσάρκωσε ο Αλ Πατσίνο στον «Σημαδεμένο».

Μετά τη δήθεν απορία που εξέφρασε ο Τσίπρας τις προάλλες για το αίτημα των Αγγελόπουλων να παρέμβει στην ασυδοσία του ελληνικού μπάσκετ, κατάλαβαν όλοι πλέον τι έργο παιζόταν τόσα χρόνια. Η κυβέρνηση που διέλυσε το ελληνικό ποδόσφαιρο (και μαζί την εθνική ομάδα) με την παρεμβατικότητά της, επέτρεψε να γίνει το μπάσκετ ακόμα πιο βρώμικο απ’ ό,τι ήδη ήταν.

Η επόμενη κυβέρνηση έχει πάρα πολλή δουλειά (και) στον αθλητισμό. Αν αποτύχει κι αυτή να κρατήσει έστω στοιχειώδεις ισορροπίες, θα έχει την ίδια τύχη. Και επειδή τα προεκλογικά ταξίματα προς τον Παναθηναϊκό από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν ήδη κουράσει, καλό θα είναι να βάλουν και λίγο… ερυθρόλευκο χρώμα στην ατζέντα τους. Όχι για να κάνουν εξυπηρετήσεις σε επιχειρηματικά πλάνα, αλλά για να στηρίξουν τον πραγματικό αθλητισμό που φέρνει διακρίσεις και πηγαίνει την Ελλάδα ψηλά στην Ευρώπη…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπαρτζώκας: Ξεκάθαρη παράβαση στην επαναφορά του Σατοράνσκι, μπορούσαμε να έχουμε πάρει άλλες αποφάσεις κι εγώ και οι παίκτες

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στα τραγικά διαιτητικά σφυρίγματα που έκριναν το Game 3 ενώ μίλησε και για τις αποφάσεις που πήραν οι παίκτες του και ο ίδιος σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα

Μπάγερν – Ρεάλ 2-2: Η σπίθα του Βινίσιους κράτησε όρθιους τους Μαδριλένους στο Μόναχο

Η τέταρτη σερί ισοπαλία της Ρεάλ στο Champions League είχε την υπογραφή του Βινίσιους και οι δυο κολοσσοί θα λύσουν τις διαφορές τους σε έναν επαναληπτικό που αναμένεται ΕΠΙΚΟΣ

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (παρ.): Ληστεία μετά φόνου με υπογραφή EuroLeague

Τα μηνύματα είχαν έρθει από τα δυο ματς της Βαρκελώνης, ωστόσο απόψε οι απεσταλμένοι κομάντο της Euroleague ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στην προσπάθειά τους να αφήσουν με το ζόρι τον Ολυμπιακός εκτός φάιναλ φορ, χαρίζοντας τη νίκη στους Καταλανούς με ένα σφύριγμα που δεν θα τολμούσε να το δώσει ούτε ο Γκριμάου