19.5 C
Athens

Τσίπρας: Ο κ. Αγγελόπουλος ζητούσε να παρέμβει ο πρωθυπουργός. Πώς να το κάνει;

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στον Sport24Radio και αναφέρθηκε στην κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και τόνισε πως υπάρχει αυτοδιοίκητο, ενώ πέταξε το... μπαλάκι στους παράγοντες

Στον Sport24Radio 103,3 φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε μόνο στις επικείμενες εκλογές και στην πολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά και σε θέματα που αφορούν τον αθλητισμό.

Ένα από αυτά ήταν η κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το ελληνικό μπάσκετ. Ο ίδιος αναρωτήθηκε πώς γίνεται να παρέμβει ο πρωθυπουργός, ενώ πέταξε το… μπαλάκι στους παράγοντες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ: «Από το καταστατικό της UEFA και της FIBA υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Θεωρώ ότι και στο μπάσκετ θα πρέπει να γίνουν τομές. Να αξιοποιηθούν νέοι άνθρωποι. Βλέπω στην Λιθουανία ότι είναι ο Σαμπόνις επικεφαλής της Λίγκας, στην Τουρκία ο Τούρκογλου, στην Σερβία ο Μποντίρογκα. Δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος αντίστοιχος. Εγώ τον εκτιμώ τον κ. Βασιλακόπουλο. Με είχε βοηθήσει να βρω και εισιτήρια στον τελικό της Ευρωλίγκα το 2000.

Ο κ. Αγγελόπουλος ζητούσε να παρέμβει ο πρωθυπουργός. Πώς να το κάνει; Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η ροπή προς τα κάτω. Πρέπει να γίνουν τομές. Όλες οι εθνικές λίγκες έχουν μία καθοδική πορεία, αν εξαιρέσεις την Ισπανία και την Τουρκία. Οι παράγοντες παίζουν ρόλο»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς