21.5 C
Athens

Ποινή υποβιβασμού αντιμετωπίζει η Βαγιαδολίδ, stand by η Χιρόνα

Αντιμέτωπη με βαρύτατες ποινές είναι η Βαγιαδολίδ σε περίπτωση που αποδειχθεί πως έστησε το ματς με τη Βαλένθια

Συνεχόμενες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση «Οίκος», όπως έχει ονομαστεί η επιχείρηση για τους στημένους αγώνες στην Ισπανία, στην οποία έχουν βρεθεί μπλεγμένοι πρώην ποδοσφαιριστές και παράγοντες ομάδων οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Βάσει των τελευταίων στοιχείων που έχουν προκύψει στη χώρα της Ιβηρικής, εφόσον αποδειχθεί πως το Βαγιαδολίδ – Βαλένθια έχει χειραγωγηθεί μέσω των Ραούλ Μπράβο, Αράντα και Μπόρχα Φερνάντεθ και σε συνεννόηση με επτά ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, τότε η Βαγιαδολίδ κινδυνεύει με βαρύτατες ποινές μεταξύ των οποίων είναι ο άμεσος υποβιβασμός.

Παράλληλα, αν υποβιβαστεί απευθείας (με αφαίρεση μόνο τριών βαθμών δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο), τότε τη θέση της στη μεγάλη κατηγορία θα πάρει η Χιρόνα που ήταν η τελευταία ομάδα που υποβιβάστηκε αγωνιστικά.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να περιμένουμε, αφού η υπόθεση θα τραβήξει αρκετά και δεν αποκλείεται οι όποιες τελικές αποφάσεις να εκδοθούν λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Βαλένθια δεν κινδυνεύει με καμιά ποινή αφού δεν υπάρχουν στοιχεία που να την εμπλέκουν σε χειραγώγηση της αναμέτρησης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς