20.8 C
Athens

«Στημένο το Βαγιαδολίδ-Βαλένθια με επτά παίκτες στο κόλπο»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα στημένων αγώνων που έχει κλονίσει το ισπανικό ποδόσφαιρο

Νέα στοιχεία προκύπτουν καθημερινά σχετικά με το κύκλωμα που έστηνε αγώνες στην Ισπανία, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά μέσω του στοιχήματος. Σύμφωνα με την «El Mundo Deportivo», η αναμέτρηση Βαγγιαδολίδ-Βαλένθια (0-2) που διεξήχθη στις 18 Μαΐου ήταν χειραγωγημένη, με επτά παίκτες της γηπεδούχου ομάδας να είναι στο «κόλπο» προκειμένου το ματς να ολοκληρωθεί με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, Κάρλος Αράντα σε τηλεφωνική συνομιλία με έναν φίλο του, ακούγεται να του προτείνει να στοιχηματίσει 10.000 ευρώ με σκοπό να κερδίσει 20.000. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Κοίτα, αδελφέ, η Βαλένθια κερδίζει στο ημίχρονο και στο τελικό, εντάξει; Ό,τι κι αν γίνει, πρέπει να νικά και στο ημίχρονο και στο τέλος. Όχι μόνο να νικήσει, αλλά να βάλει δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο. Και ξέρεις, δεν πρέπει να το πεις πουθενά. Δεν πρέπει να το ξέρει κανείς. Κανείς! Ούτε καν οι φίλοι σου, κανείς!».

Όσον αφορά τον Ραούλ Μπράβο, ο οποίος την περίοδο εκείνη αγωνιζόταν με την φανέλα της Βαγιαδολίδ, φέρεται να συναντήθηκε με συμπαίκτες του ώστε να στήσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως, ο Ισπανός άλλαζε νούμερο τηλεφώνου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να «σβήνονται» τα ίχνη του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς