16.8 C
Athens

Με ζόρια στους «16» ο Τσιτσιπάς

Αγχωτική πρόκριση για τους «16» του Ρολάν Γκαρός πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας του Σέρβου, Φίλιπ Κραΐνοβιτς με 3-1 σετ

Αγχωτική μεν, σπουδαία πρόκριση δε για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας, αν και ζορίστηκε αρκετά, επικράτησε του Σέρβου, Φίλιπ Κραΐνοβιτς με 3-1 σετ, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στους «16» του Ρολάν Γκαρός, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει τον Ελβετό, Στάνισλας Βαβρίνκα. Θυμίζουμε πως, ο αγώνας είχε διακοπεί χθες το βράδυ λόγω σκότους, με τον Τσιτσιπά να προηγείται με 2-0 σετ.

Στην επιστροφή των δύο αθλητών στο κορτ, αμφότεροι κατέκτησαν τα γκέιμ που σέρβιραν και στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ ο Κραΐνοβιτς επικράτησε με 7-5, μπαίνοντας ξανά στην διεκδίκηση του ματς.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ, ο Σέρβος έκανε μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά, ο οποίος όμως απάντησε γρήγορα, με την αναμέτρηση να εξελίσσεται σε ντέρμπι. Ο Κραΐνοβιτς έκανε και πάλι μπρέικ και προηγήθηκε με 5-3, με τον Έλληνα τενίστα να έχει και πάλι την «απάντηση» και να ισοφαρίζει σε 5-5, οδηγώντας το παιχνίδι για μια ακόμα φορά στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες και λίγο έλειψε να χάσει το τέταρτο σετ. Τελικά, χάρη σε τρεις συνεχόμενους πόντους έκανε την ανατροπή και κέρδισε το σετ με 7-6, παίρνοντας παράλληλα την μεγάλη πρόκριση στους «16» του Ρολάν Γκαρός, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βαβρίνκα – Ντιμιτρόφ, με το ματς να έχει πάρει παράταση για σήμερα, επίσης λόγω σκότους και τον Ελβετό να προηγείται με 2-0 σετ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς