21.5 C
Athens

Σφραγίζει την πρόκριση το μεσημέρι του Σαββάτου ο Τσιτσιπάς

Έπεσε σκοτάδι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να πάρει από την Παρασκευή την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ρολάν Γκαρός - Ο Έλληνας τενίστας προηγείται με 2-0 σετ του Φίλιπ Κραΐνοβιτς και το Σάββατο τελειώνει την υπόθεση

Ένα βήμα από τον επόμενο γύρο του Ρολάν Γκαρός βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής προηγήθηκε με 2-0 σετ του μαχητικού Φίλιπ Κραΐνοβιτς στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης (7-5, 6-3) αλλά η αναμέτρηση διακόπηκε στο 5-5 του τρίτου σετ αφού έπεσε το σκοτάδι και οι αθλητές δεν μπορούσαν να δουν.

Η συνέχεια του παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Ιουνίου και θα είναι ουσιαστικά η δεύτερη κατά σειρά αναμέτρηση στο πρόγραμμα.

Όσον αφορά τα όσα είδαμε στο χώμα όσο διήρκησε η αναμέτρηση, ο Τσιτσιπάς δεν βρέθηκε στην καλύτερη ημέρα του κάτι που ενδεχομένως να μην αποτυπώνεται στο υπάρχον σκορ. Ο Σέρβος αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι και δυσκόλεψε ιδιαίτερα στο πρώτο σετ τον Έλληνα τενίστα, προκαλώντας του νεύρα και άτσαλα χτυπήματα. Νωρίς στο σετ ο Κραΐνοβιτς έκανε το μπρέικ (1-2) και εκμεταλλευόμενος τα δέκα αβίαστα λάθη προηγήθηκε στα γκέιμ με 2-4.

Από εκεί και πέρα τα λάθη μεταφέρθηκαν στην αντίπαλη πλευρά και έτσι ο Στέφανος ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε με 5-4. Από εκεί και πέρα κράτησε το σέρβις του και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ -έστω και δύσκολα- με 7-5.

Στο δεύτερο σετ άρχισε να παίζει αρκετά καλύτερα χωρίς να αποφύγει τα νευρικά χτυπήματα. Άλλωστε, δεν ήταν λίγες οι φορές που η κάμερα τον συνέλαβε να λέει κάποια… γαλλικά στον εαυτό του για τον τρόπο που αγωνιζόταν. Παρόλα αυτά κρατώντας το σερβίς του και προχωρώντας σε καίριο μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (4-1) έφτασε σχετικά εύκολα στο 2-0 (6-3).

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δημιουργήθηκε στο τρίτο σετ. Ο Σέρβος παρουσίασε καλή εικόνα όπως και στο πρώτο σετ και εκμεταλλευόμενος τα μη ποιοτικά χτυπήματα του κορυφαίου Έλληνα τενίστα έκανε διπλό μπρέικ και κρατώντας το σέρβις του έφτασε να προηγείται με 2-5. Ο Τσιτσιπάς ζήτησε να διακοπεί η αναμέτρηση και να συνεχιστεί το Σάββατο αφού το σκοτάδι είχε πέσει και οι δύο παίκτες δυσκολεύονταν αρκετά να δουν.

Ωστόσο, η απόφαση που πάρθηκε ήταν να συνεχιστεί το παιχνίδι μέχρι νεωτέρας. Ο Έλληνας τενίστας έβγαλε πάθος στα επόμενα γκέιμς και κατάφερε να πάει το σετ στην ισοπαλία (5-5). Έτσι δεν άφησε τον Σέρβο να… πανηγυρίσει ακόμα την κατάκτηση, ενώ ο Τσιτσιπάς θα κοιτάξει το μεσημέρι του Σαββάτου (μετά το παιχνίδι της Χάλεπ με την Τσουρένκο) να ολοκληρώσει τη δουλειά και να σφραγίσει την πρόκριση.

Τα σετ (2-0): 7-5, 6-3, 5-5 (διακ.)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς