21.5 C
Athens

Ο Βρουσάι και η «ψαγμένη» Ευρώπη που παραμιλάει

Ο Άγιαξ, η Μπενφίκα και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι οι πιο διάσημοι θαυμαστές του Μάριου Βρουσάι μέχρι στιγμής, ωστόσο το μέλλον του παίκτη είναι (ακόμη) στα χέρια του Ολυμπιακού

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν παραχωρήσει δανεικό τον Βρουσάι στη Βίλεμ μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Η εξαιρετική παρουσία του παίκτη το διάστημα που βρίσκεται στην Ολλανδία (4 γκολ και 7 ασίστ σε 13 αγώνες) ήταν λογικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.

Διότι, ο ποδοσφαιριστής είναι μικρός σε ηλικία, μπήκε αμέσως και έπαιξε στη Βίλεμ χωρίς να χρειαστεί περίοδο προσαρμογής, παρά το γεγονός ότι πήγε στα μέσα της σεζόν και προερχόταν από την Ακαδημία του Ολυμπιακού με ελάχιστες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα.

Ο Άγιαξ, η Μπενφίκα και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι οι πιο γνωστοί σύλλογοι που φέρονται να έχουν ξεχωρίσει ήδη τον Μάριο Βρουσάι. Μόνο που το μέλλον του παίκτη εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του Ολυμπιακού.

Τα δεδομένα στην περίπτωση του 20χρονου πλάγιου επιθετικού έχουν ως εξής:

Με βάση τη συμφωνία του περασμένου Ιανουαρίου, λοιπόν, η Βίλεμ έχει δικαίωμα να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του Βρουσάι καταβάλλοντας στην πειραϊκή ΠΑΕ το ποσό των 800.000 ευρώ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα επαναγοράς του παίκτη δίνοντας 1.500.000 ευρώ. Η ισχύς αυτής της οψιόν έχει διάρκεια 25 ημερών από τη στιγμή που η Βίλερ πληρώσει για την αγορά του παίκτη. Άρα, όλα εξαρτώνται από τους Ερυθρόλευκους.

Μπορεί οι «μνηστήρες» να αυξάνονται για τον Βρουσάι, αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Ολυμπιακό. Εκτός πια κι αν οι Πειραιώτες αποφασίσουν για τους δικούς τους λόγους να μην κάνουν χρήση του δικαιώματός τους για επαναγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα πάντως, τα 700 χιλιάρικα που ουσιαστικά θα κοστίσει η επιστροφή του Μάριου φαντάζουν ελάχιστα μπροστά σε αυτά που θα μπορούσε να αποφέρει στον σύλλογο ενδεχόμενη παραχώρησή του. Αν όχι αυτό το καλοκαίρι, σίγουρα το επόμενο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς