19.9 C
Athens

Η αδιαλλαξία της Euroleague «τρελαίνει» την FIBA

Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 είχε καταρτιστεί από πέρυσι, η ECA (η εταιρεία που διαχειρίζεται την Euroleague) όρισε παιχνίδια τις ημέρες που παίζουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα

Η «κόντρα» της FIBA με την Euroleague, για τα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων, καλά κρατεί. Παρά το γεγονός ότι το καλεντάρι για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 είχε καταρτιστεί από πέρυσι, η ECA (η εταιρεία που διαχειρίζεται την Euroleague) όρισε παιχνίδια τις ημέρες που παίζουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Συγκεκριμένα, η 10η αγωνιστική θα διεξαχθεί ακριβώς τις ημερομηνίες που θα γίνουν οι αναμετρήσεις της τρίτης αγωνιστικής του 2ου γύρου των Προκριματικών. Ενδεικτικά, στις 29 και 30 Νοεμβρίου παίζουν Ολυμπιακός-Μπουντούτσνοστ και Χίμκι-Παναθηναϊκός αντίστοιχα, ενώ στις 30 Νοεμβρίου διεξάγεται η αναμέτρηση Ελλάδα – Γερμανία.

Επίσης, στις 21 και 22 Φεβρουαρίου παίζουν Εφές-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-Χίμκι αντίστοιχα, ενώ στις 21 Φεβρουαρίου έχει οριστεί το Ελλάδα-Γεωργία.

Η απόφαση αυτή προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και γίνεται λόγος για προσπάθεια αλλοίωσης της σημασίας των εθνικών ομάδων και ασέβεια προς τον απλό κόσμο. Επίσης, θεωρεί πως το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί πολύ απλά, αν δύο από τις 30 αγωνιστικές της Euroleague διεξάγονταν δύο μέρες νωρίτερα.

Μάλιστα η FIBA υπενθυμίζει πως σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση πέρσι άλλαξε το καλεντάρι της για τους αγώνες των «παραθύρων» του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να διεξαχθούν όλοι σε μία ημέρα (Παρασκευή), αντί για ένα διήμερο, ζητώντας από την Euroleague να αλλάξει τους αγώνες της κατά δύο ημέρες.

Αυτό δεν έγινε αποδεκτό και μάλιστα αφού η ECA απέρριψε όλες τις προτάσεις της FIBA όρισε αγώνες πάνω στα «παράθυρα» φέρνοντας ξανά τους παίκτες της σε δίλημμα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς