17.2 C
Athens

Το τελευταίο άρθρο του Βασίλη Λυριτζή στο «Έθνος»

Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Ο πολύ γνωστός δημοσιογράφος και ένθερμος οπαδός του Ολυμπιακού είχε γράψει το τελευταίο του κείμενο στην εφημερίδα «Έθνος» στις 6 Μαρτίου.

Το τελευταίο άρθρο του Βασίλη Λυριτζή

«Οι αγορές που όλοι αγαπήσαμε»

«Αδέλφια, έχουμε πάρτι; Οικονομολόγος δεν είµαι, ούτε φίλος του Τσακαλώτου και της Σκάρλετ Γιόχανσον, για να καταλάβω αν ο καπνός που βγήκε από τις αγορές των ομολόγων είναι λευκός.

Πάντως, δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι βλέπουν, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, φως στην άκρη των τούνελ των αγορών.

Βλέπουν ή μήπως αλληθωρίζουν; Ο Μητσοτάκης προέβλεψε ότι οι αγορές διαβλέπουν την πολιτική αλλαγή στη χώρα και γι’ αυτό στριμώχνονται να πάρουν ελληνικά ομόλογα. Σου λέει, κάτσε να ρίξω ένα μηνυματάκι στο Twitter, µην το πάρει όλο το χαρτί ο Αλέξης.

Η κυβέρνηση, από την άλλη, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε κάνει κάποια ιδιαίτερη δήλωση. Παίρνει τον χρόνο της και απλώς αναπαύεται ξάπλα στις δάφνες της επιτυχίας της.

Συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε ότι το στρίψαμε λίγο το καράβι; Κι ας έχουμε μικροδιαφορές στις διαδικασίες.

Το ΚΙΝΑΛ θα δει τι θα δηλώσει… αργότερα. Να κάνει πρώτα δήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουμε.

Μόνο το ΚΚΕ δεν θα πανηγυρίσει, γιατί αυτό -κατά βάθος µόνο αυτό ξέρει τις δόλιες μεθόδους των αγορών. ∆εν θέλω να πάρω θέση. Ρωτάω µόνο ως αδαής και θέλω ξεκάθαρες απαντήσεις…

Συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε ότι το στρίψαμε λίγο το καράβι -κι ας έχουμε μικροδιαφορές στις διαδικασίες- ή είμαστε στο ίδιο σημείο;

Μην αρχίσετε πάλι τα μου-σουξου… Εγώ βλέπω τη μεγάλη εικόνα λίγο μπακαλίστικα. Ζητήσαμε 2 ψωροδισ. και προθυμοποιήθηκαν να µας δώσουν 11.

Όπερ… Μάλλον τα «αδέλφια» µας στις αγορές αποφάσισαν να δώσουν το «πράσινο φως». Σε καλό να µας βγει.

Τουλάχιστον να αφήσουµε πίσω µας µια μίζερη και σκιερή περίοδο, ελπίζοντας ότι η μαύρη δεκαετία που διανύσαμε θα µας αφήσει προίκα τη γνώση ότι η αφέλεια και η άγνοια δεν συγχωρούνται».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς