16.5 C
Athens

Αναβολή στη δίκη Γιακουμάκη λόγω απουσίας μαρτύρων

Αναβολή για τις 8 Απριλίου πήρε η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη λόγω απουσίας 9 από τους 20 μάρτυρες

Την αναβολή της δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη για τις 8 Απριλίου αποφάσισε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, εξαιτίας της απουσίας 9 από τους 20 μάρτυρες.

Οι εννέα άνδρες που κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, δεν προσήλθαν στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Μόνο μία από τις 9 απουσίες των μαρτύρων ήταν δικαιολογημένη, με το δικαστήριο να επιβάλει πρόστιμο στους υπόλοιπους οκτώ, κρίνοντας ότι η μαρτυρία συγκεκριμένων ανθρώπων, όπως του συγκατοίκου του Γιακουμάκη, είναι κρίσιμη για την υπόθεση.

Ο ένας εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης, μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόνισε ότι «κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτή η δίκη». Ερωτώμενος για τους κατηγορούμενος υποστήριξε ότι «όλοι τους λυπούνται για την απώλεια του αγαπημένου τους φίλου και πρόσθεσε πως «η υπόθεση, όπως έχει στοιχειοθετηθεί, δεν είναι απόρροια του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας».

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι το θύμα ήταν φίλος τους και δε βιαιοπράγησαν σε βάρος του, ισχυριζόμενοι πως έχουν πέσει οι ίδιοι θύματα bullying, από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς