19.3 C
Athens

Γουέμπερ: Ο τραυματισμός που δεν τον άφησε να γράψει ιστορία

Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, Μπριάντε Γουέμπερ, έρχεται στον Πειραιά για να τονώσει την περιφερειακή γραμμή των Ερυθρολεύκων και φέρνει μαζί του ένα πολύ ενδιαφέρον παρελθόν

Η είδηση της απόκτησης του Μπριάντε Γουέμπερ από τον Ολυμπιακό «έσκασε» με τον τρόπο που συνηθίζουν να κάνουν τις μεταγραφικές τους κινήσεις οι ερυθρόλευκοι τα τελευταία χρόνια. Στα ξαφνικά!

Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, όταν το τελευταίο διάστημα ο ίδιος ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν αυτός που «ντρίμπλαρε» με αριστοτεχνικό τρόπο κάθε είδους ερώτηση που δεχόταν από τους εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με ενδεχόμενη ενίσχυση του Ολυμπιακού στη θέση του γκαρντ; Προφανώς όλα έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα, πάντοτε με τις ευλογίες του Αμερικανοϊσραηλινού προπονητή.

Ο Μπριάντε Γουέμπερ φτάνει στο μεγάλο Λιμάνι και φέρνει μαζί του ένα, αν μη τι άλλο, αξιοπρόσεκτο βιογραφικό. Δε θα αναλωθούμε σε στατιστικά και αριθμούς αφού αυτά, όπως έχει δείξει και η ιστορία, μεταβάλλονται πολύ εύκολα από σεζόν σε σεζόν, πόσο μάλλον από ήπειρο σε ήπειρο.

Τι εννοούμε; Μα φυσικά ότι είναι η πρώτη φορά που στα 26 του χρόνια, ο Γουέμπερ θα διασχίσει τον Ατλαντικό για να βρεθεί στην αντίπερα όχθη αυτού. Είναι απόφοιτος του κολεγίου Virginia Commonwealth University, στο οποίο φοίτησε από το 2011 έως το 2015. Εκεί, κάθε άλλο παρά απαρατήρητος θα μπορούσε κανείς να πει ότι πέρασε ο βιρτουόζος γκαρντ. Ο Γουέμπερ διακρίθηκε ουκ ολίγες φορές για τις αμυντικές του αρετές, καθώς αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος αμυντικός την Περιφέρειά του για τρία συνεχόμενα έτη. Παράλληλα, στην κολεγιακή του καριέρα κατάφερε να μπει στην All-Defensive Team της Ατλάντικ, ενώ το 2014 ανακηρύχτηκε ως κορυφαίος «κλέφτης» σε ολόκληρο το NCAA.

Ο πρώην συμπαίκτης και καλός φίλος του Ντουέιν Γουέιντ βρισκόταν μόλις 12 κλεψίματα μακριά από την πρώτη θέση σε ολόκληρη την ιστορία του NCAA (!), πρωτιά την οποία τον απέτρεψε να κερδίσει η ρήξη χιαστού και έσω συνδέσμου που υπέστη στα τέλη του Γενάρη, το 2015.

Στα draft του 2015, δεδομένου και του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, ο Γουέμπερ δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει ένα κλειστό συμβόλαιο στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ.  Παρ’ όλα αυτά ο βραχύσωμος Αμερικανός δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Έτσι, δούλεψε σκληρά και τελικά τα κατάφερε αφού οι Μέμφις Γκρίζλις τον Μάρτιο του 2016, του πρόσφεραν δεκαήμερο συμβόλαιο, ώστε να τους αποδείξει πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ τους. Ο Γουέμπερ όμως δεν έπεισε τον προπονητή του, με αποτέλεσμα να μείνει και πάλι ελεύθερος. Ένα μήνα αργότερα ήταν η σειρά των Χιτ να δοκιμάσουν τον νέο παίκτη του Ολυμπιακού.

Το Μαϊάμι έδωσε στον Γουέμπερ τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τα πρώτα του βήματα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, για να ακολουθήσουν οι Γουόριορς, οι Χόρνετς, οι Ρόκετς και η επιστροφή του στο Μέμφις την περσινή σεζόν, όπου και πραγματοποίησε 18 συμμετοχές. Μεσολάβησαν βέβαια και κάποια διαστήματα στη θυγατρική ομάδα των Χιτ, Sioux Falls Skyforce και το πρωτάθλημα της G-League.

Οι συνολικές του συμμετοχές στον κόσμο του ΝΒΑ αγγίζουν τις 42, ενώ τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά χωρίς τον τραυματισμό του την τελευταία του χρονιά στο VCU.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Και ο Γουέμπερ έρχεται στον Πειραιά για να κάνει ένα «νέο ξεκίνημα» στην καριέρα του, όπως μάλιστα τόνισε και ο ίδιος με τη χθεσινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Η συνέχεια επί του παρκέ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς