20.9 C
Athens

Βούλιαξε και τώρα τρέχει…

Σε μια καταστροφική βραδιά ο Ολυμπιακός όχι μόνο ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την Μπαρτσελόνα, αλλά έχασε και τη διαφορά σε πιθανή ισοβαθμία με τους Καταλανούς (55-76)

Μόνο ο κόσμος του Ολυμπιακού έμεινε όρθιος από την αρχή ως το τέλος στο ΣΕΦ, αφού οι ερυθρόλευκοι του Ντέιβιντ Μπλατ υποτάχθηκαν από την Μπαρτσελόνα, που έκανε το τέλειο παιχνίδι κι έφυγε με το εκκωφαντικό 55-76 από τον Πειραιά.

Μια ήττα που πονάει πολύ βαθμολογικά τους Πειραιώτες, οι οποίοι βλέπουν τις ελπίδες τους για την 4η θέση να μειώνονται σημαντικά, ενώ αυτή τη στιγμή δεν κρατούν στα χέρια τους ούτε την 5η.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα του αγώνα με μοναδική εξαίρεση το συγκλονιστικό εξάλεπτο στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Σε όλο το υπόλοιπο ματς περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου από την άριστα διαβασμένη ομάδα του Πέσιτς που τον έδεσε κόμπο. Μοναδικός που διεσώθη από τους γηπεδούχους ήταν ο για μια ακόμα φορά συγκινητικός Νίκολα Μιλουτίνοφ.

To διακύβευμα ήταν συγκεκριμένο και σημαντικό. Ο Ολυμπιακός με νίκη ουσιαστικά κλείδωνε την 5η θέση και θα παρέμενε ζωντανός στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας. Διαφορετικά, θα άρχισε να συμβιβάζεται με το μειονέκτημα έδρας, αλλά και να φλερτάρει με την 6η θέση.

Πέρα απ’ αυτό, όμως, οι ερυθρόλευκοι καλούνταν να πραγματοποιήσουν μια πειστική εμφάνιση κόντρα σε έναν αντίπαλο με μεγάλες δυνατότητες, ποιότητα και βάθος, όπως η φετινή Μπαρτσελόνα. Το ΣΕΦ γέμισε κι ο κόσμος του Ολυμπιακού περίμενε να δει την ομάδα του μια από τις πιο παραδοσιακές πλέον μάχες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Πέρασε ένα λεπτό, πέρασε δεύτερο, πέρασε τρίτο, αλλά οι παίκτες του Μπλατ άφαντοι. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν 2-7 και 4-12 στο πεντάλεπτο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έβαλε τις φωνές στον τάιμ άουτ, αλλά μάταια. Οι γηπεδούχοι επιβεβαίωναν την παρουσία τους μόνο γράφοντας λάθη στη στατιστική. Το σκορ άρχισε να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις, η Μπαρτσελόνα έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο με τον Σίνγκλετον να βρίσκει το χέρι του και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το… σοκαριστικό 6-27.

Ο Ολυμπιακός είχε 0-7 τρίποντα και τα λάθη ήταν αισίως 5-0. Κι ενώ όλα έμοιαζαν ήδη χαμένα, το ΣΕΦ άρχισε να τραγουδάει δυνατά. Ο Μιλουτίνοφ έδωσε το σύνθημα με δύο καλάθια και άλλες δύο άμυνες, ο Σπανούλης πήρε τη σκυτάλη αρχίζοντας να σκοράρει και να πασάρει. Ο Τουπάν ακολούθησε κλειδώνοντας τους αντιπάλους τους και σιγά σιγά ο κανονικός Ολυμπιακός επιτέλους εμφανίστηκε.

Το σερί της αντεπίθεσης έφτασε στο 15-0 στο 17′ όταν και η Μπαρτσελόνα πέτυχε το πρώτο της καλάθι στη δεύτερη περίοδο! Η διαφορά έπεσε μέχρι και στους 7 με καλάθι του Μπόγρη. Τελικά η Μπαρτσελόνα έφτασε στην ανάπαυλα στο +10 όμως η κατάσταση πια ήταν διαχειρίσιμη και ο Ολυμπιακός είχε δικαίωμα στην ελπίδα.

Η Μπαρτσελόνα συνήλθε στην τρίτη περίοδο. Εσφιξε την άμυνά της κλείνοντας τους χώρους στον Ολυμπιακό και με τον Σίνγκλετον να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο δεκάλεπτο, ξέφυγε και πάλι. Το 36-50 στο 27′ προκάλεσε νέο προβληματισμό στο ΣΕΦ, αφού οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν να αφήνουν τη δουλειά στη μέση.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τέταρτη περίοδο με τη διαφορά στους 12 υπέρ της Μπάρτσα (43-55), όμως γρήγορα οι μπλαουγκράνα ξαναέστειλαν τη διαφορά στους 16 και δεν ξανακοίταξαν ποτέ πίσω. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε δικαιότατα με ….  χάνοντας φυσικά και την διαφορά από την Μπαρτσελόνα, σε μια σε μια από τις 2-3 χειρότερες εμφανίσεις του στη σεζόν

Πλέον η συνέχεια μοιάζει με βουνό για τους Πειραιώτες που έχουν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, αλλά κυρίως έχουν προβληματίσει με τις δυο τελευταίες εμφανίσεις κόντρα στην Ευρωλίγκα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς