17.8 C
Athens

«Τεσσάρες» από Μπάγερν και Λειψία (vids)

Μπάγερν Moνάχου (εντός) και Λειψία (εκτός) «φιλοδώρησαν» με τέσσερα γκολ τις Στουτγκάρδη και Φορτούνα Ντίσελντολφ αντίστοιχα

Η Μπάγερν Μονάχου πάτησε το «γκάζι» στο τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε στο 4-1, αποτέλεσμα που την κρατά στο μείον έξι από την πρωτοπόρο  Ντόρτμουντ.

Ο Τιάγκο με σουτ στη γωνία στο 5′ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο σκορ, για να έρθει στο 26’ η τρομερή φαλτσαριστή βολίδα του Τάσου Δώνη που έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όμως στην επανάληψη οι Βαυαροί ήταν «καταιγιστικοί». Αφού ξαναπήραν το προβάδισμα στο 55’ με αυτογκόλ του Γκέντνερ , έκαναν το 3-1 στο 71′ με τον Γκόρετσκα  για να έρθει ο Λεβαντόφσκι στο 84’ να «γράψει» το τελικό 4-1.

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Χούμελς, Ζίλε, Αλάμπα, Κίμιχ, Χάβι Μαρτίνεθ (46′ Γκνάμπρι), Τιάγκο, Κομάν (86′ Ντέιβις), Γκορέτσκα, Μίλερ (75′ Χάμες Ροδρίγκες), Λεβαντόφσκι

Στουτγκάρδη (Μάρκους Βάιντσιρλ): Τσίλερ, Μπεκ, Ινσούα, Κεμπφ, Καμπάκ, Γκέντνερ, Ισβαϊν (90′ Σόσα), Τσούμπερ (87′ Ντιντάβι), Ασκασίμπαρ, Δώνης (74′ Τόμι), Γκονσάλες.

Η Λειψία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Φορτούνα Ντίσεντολφ, της οποίας και επιβλήθηκε με το ευρύ 4-0, που την βάζει σε «τροχιά» Τσάμπιονς Λιγκ.

Σιμόν Πόουλσεν και Κονατέ σκόραραν στο 2′ και το 9′ αντίστοιχα για ένα 0-2 που έδιωξε το όποιο άγχος και ο Δανός φορ στο 16′ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδιωξε κάθε αμφιβολία για το ποια ομάδα θα πάρει τη νίκη. Στο 68′ ο Λάιμερ έκανε το 0-4 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς