21.4 C
Athens

Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό, από τους «8»

Και ο τρίτος Τούρκος αξιωματικός θα παραμείνει, όπως και οι δύο προηγούμενοι, σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο για την ασφάλειά του

Στο καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα ενέταξε και τον τρίτο Τούρκο αξιωματικό η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου, χορηγώντας του δηλαδή πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Πρόκειται για τον τρίτο από τους 8 αξιωματικούς που έφθασαν  στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2016 αμέσως μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ αναμένεται η κρίση και για τους υπόλοιπους 5, που όπως όλα δείχνουν θα είναι θετική μετά την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί.

Τις προηγούμενες φορές το Δημόσιο είχε προσφύγει κατά των αποφάσεων των αρμοδίων επιτροπών για τη χορήγηση ασύλου, ωστόσο, μετά από απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ασύλου στους οκτώ,  και εν αναμονή της καθαρογραφής της και της δημοσίευσής της, η όλη διαδικασία παροχής ασύλου από τις αρμόδιες επιτροπές έχει τυπικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται πως και οι 8 αξιωματικοί έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο για την ασφάλειά τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς