25.3 C
Athens

«Πολίτες» που δε μα-Σανε! (vid)

Η Σίτι όχι μόνο έδειξε τα δόντια της αλλά εν τέλει «δάγκωσε» τη Λίβερπουλ (2-1) στη μάτσαρα του Έτιχαντ και τώρα το πρωτάθλημα παίρνει... φωτιά και οι Reds καλούνται να δείξουν χαρακτήρα

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-1 τη Λίβερπουλ στο Έτιχαντ, έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους τέσσερις βαθμούς, κάνοντας και πάλι ντέρμπι την κούρσα για τον εφετινό τίτλο!

Οι «Πολίτες» προηγήθηκαν στο σκορ πέντε λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου με τον Σέρχιο Αγκουέρο να στέλνει με εξαιρετικό αριστερό σουτ από κοντινή απόσταση την μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Άλισον.

Οι παίκτες του Κλοπ στο δεύτερο 45λεπτο πίεσαν ψηλότερα και στο 64′ δικαιώθηκαν όταν ο Άρνολντ βρήκε με εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά τον Ρόμπερτσον στην απέναντι πλευρά κι εκείνος με τη σειρά του έδωσε πάσα… πάρε-βάλε στον Φιρμίνο, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον εξουδετερωμένο Έντερσον ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η χαρά των Reds δεν κράτησε περισσότερο από οχτώ λεπτά. Στο 72′ ο Σανέ με άψογο τελείωμα νίκησε τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και χάρισε τη νίκη στη Σίτι με 2-1.

Η φάση του αγώνα ήταν… no goal 

Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε διαφορετική τροπή αν η Λίβερπουλ είχε λίγη περισσότερη δόση τύχη με το μέρος της! Αφού άντεξε στο ασφυκτικό πρέσινγκ των γηπεδούχων στο ξεκίνημα του αγώνα, στο 18′ η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ.

Ο Μανέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Στόουνς στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στην πλάτη του τερματοφύλακά του, Εντερσον και μετά αυτή γύρισε προς την εστία και… στο εκατοστό πριν περάσει τη γραμμή ο στόπερ των «πολιτών» την απομάκρυνε!

Τα highlights του αγώνα:

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ντανίλο, Στόουνς, Κομπανί (88’ Οταμέντι), Λαπορτ (86’ Γουόκερ), Φερναντίνιο, Νταβίντ Σίλβα (65’ Γκουντογκάν), Σανέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (57΄ Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ (86’ Στάριτζ), Μανέ (77’ Σακίρι), Σαλάχ, Φιρμίνο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς