15 C
Athens

Γιώργος Πατούλης εναντίον Μαρίνας Πατούλη: Στηρίζει Αμπατζόγλου ο νυν δήμαρχος

Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το δήμο Αμαρουσίου, αλλά ο σύζυγος και νυν δήμαρχος στηρίζει τον εκλεκτό της ΝΔ

Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε μόλις χθες το βράδυ και επίσημα την υποψηφιότητά της για το δήμο Αμαρουσίου, κάπως αιφνιδιαστικά, αφού ναι μεν υπήρχε το ενδιαφέρον, αλλά είχε προαναγγείλει ότι θα ανακοινώσει την απόφασή της μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Και πριν κλείσει 24ωρο από την ανακοίνωση της διεκδίκησης του δήμου από πλευράς της συζύγου του, ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πατούλης με μια ανάρτηση, που αυτή κι αν ήταν αιφνιδιαστική, εξέφρασε τη στήριξή του για το δήμο Αμαρουσίου στον Θεόδωρο Αμπατζόγλου, τον «εκλεκτό» της ΝΔ στο δήμο, τον οποίο ο ίδιος αφήνει για την Περιφέρεια Αττικής.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μαρίνας Πατούλη για τον δήμο Αμαρουσίου με παράλληλες αιχμές για «κομματική πειθαρχία», προκάλεσε εντονότατη ενόχληση στη Νέα Δημοκρατία που, όμως, επισήμως δεν σχολίασε το γεγονός, δεδομένου πως ο σύζυγός της Γιώργος Πατούλης είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την περιφέρεια Αττικής.

Την Πειραιώς φαίνεται ότι έβγαλε από τη… δύσκολη θέση ο ίδιος ο Γιώργος Πατούλης. Με μια ανάρτησή του στο Facebook, το απόγευμα της Κυριακής (23.12.2018), έκανε γνωστό ότι στηρίζει τον Θόδωρο Αμπατζόγλου για το δήμο Αμαρουσίου.

«Είναι μια επιλογή που μπορεί να εγγυηθεί και την εκλογική νίκη (…), αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησα στο Μαρούσι το 2007», γράφει ο Γιώργος Πατούλης.

Σημειώνει δε ότι «από την πρώτη στιγμή δήλωσα με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αμαρουσίου».

Όλη η ανάρτηση του Γιώργου Πατούλη

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια έγινε στο Μαρούσι ένα σημαντικό έργο, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου είναι μια επιλογή που μπορεί να εγγυηθεί και την εκλογική νίκη στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησα στο Μαρούσι το 2007.

Για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή δήλωσα με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την υποψηφιότητα του για το Δήμο Αμαρουσίου.

Μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη νίκη στο Μαρούσι και στην Περιφέρεια Αττικής.

Το «αντάρτικο» της Μαρίνας Πατούλη

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου». Με τη φράση αυτή του Πλάτωνα, η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε χθες και επίσημα την απόφασή της να είναι υποψήφια δήμαρχος Αμαρουσίου.

Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, αφήνει και αιχμές. Λέει πως μόνο οι πολίτες θα την κρίνουν. Γιατί μόνο αυτοί αποφασίζουν «πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις».

«Τον Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Αμαρουσίου και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μου», είναι άλλη μια φράση με νόημα από τη σύζυγο του απερχόμενου δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη.

Όλη η δήλωση της Μαρίνας Πατούλη:

«Τον Μάιο του 2019 θα διεκδικήσω τον Δήμο Αμαρουσίου και μόνο οι πολίτες θα κρίνουν την επιλογή μου…

Όταν το 2014 αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, το έπραξα με γνήσια διάθεση να εμπλακώ στα κοινά, να προσφέρω κάτι από τον εαυτό μου στον τόπο μου. Γιατί πίστευα ακράδαντα αυτό που έλεγε ο Πλάτων, ότι δηλαδή “μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου”.

Δεν το έπραξα ούτε για να αυτοπροβληθώ, ούτε γιατί μου έλειπε η οποιαδήποτε δημοσιότητα. Και, βέβαια, ούτε ήμουν τόσο άσχετη με τα αυτοδιοικητικά, αφού για πολλά χρόνια παρακολουθώ και στηρίζω ολόψυχα τη μακρά και επιτυχημένη αυτοδιοικητική διαδρομή του συζύγου μου Γιώργου Πατούλη.

Η μέχρι σήμερα πορεία μου, οι όποιες επιτυχίες και τα όποια λάθη μου, είναι αυτονόητο να μπαίνουν καθημερινά στην κρίση του πολίτη. Εξάλλου, αυτός είναι που τελικώς αποφασίζει σε ποιον επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα να ηγηθεί σε μια θέση και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση στον Δήμο Αμαρουσίου έδειξε ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μου που βλέπει στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο που έχει και μπορεί να συνεισφέρει σε ένα καλύτερο αυτοδιοικητικό αύριο στην πόλη. Και αυτό δεν καταγράφεται μόνο στα χαρτιά, αλλά μου μεταφέρεται καθημερινά από τους ανθρώπους που συναντώ και συνομιλώ.

Οι προκλήσεις, όπως και οι προσκλήσεις, πρέπει να απαντώνται. Ως άνθρωπος και ως πολιτικός, έχω την υποχρέωση να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου. Τον Μάιο του 2019, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που δεν συμβιβάζονται με συμβατικές και “προκατασκευασμένες” λύσεις, θα διεκδικήσουμε τον Δήμο Αμαρουσίου, για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το επιτυχημένο έργο της σημερινής διοίκησης.

Το οφείλουμε και στους Μαρουσιώτες και στους εαυτούς μας.

Η τελευταία λέξη ανήκει στους πολίτες και αυτοί θα κρίνουν την επιλογή μας…

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου

Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης Πεύκης

Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων».