20.8 C
Athens

Ο Μαρτίνς και ο Φορτούνης (τους) βάζουν δύσκολα…

Ο Μαρτίνς έχει σχεδιάσει μια ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και βγάζει υγεία, ενώ ο Φορτούνης με το πάθος που δείχνει, τα γκολ και τις ασίστ που δίνει αναδεικνύεται σε ηγέτη του Ολυμπιακού

Ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται πως ξέρει καλά, τόσο να φτιάχνει σχέδια (του Ολυμπιακού) όσο και να χαλάει (των άλλων…). Το πρότζεκτ που έβαλε μπροστά το περασμένο καλοκαίρι, σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Φρανσουά Μοντέστο δείχνει να λειτουργεί. Ο Ολυμπιακός παίζει αυτή τη στιγμή το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και αυτό αναγνωρίζεται -μέσω δηλώσεων- από τους αντιπάλους του.

Και όλα αυτά, αν και πρόκειται για μια καινούργια ομάδα, με 20 νέα πρόσωπα στο ρόστερ. Παρόλα αυτά οι Ερυθρόλευκοι έχουν καταφέρει να πετύχουν δύο προκρίσεις στην Ευρώπη (αρχικά στους ομίλους και στη συνέχεια στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ) και να είναι η μόνη ελληνική ομάδα που θα παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον Φεβρουάριο.

Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους, δηλαδή, σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Οι Πειραιώτες εντός της ημέρας θα μάθουν τον αντίπαλό τους στα νοκ άουτ ματς του Γιουρόπα Λιγκ, με τον οποίο θα ασχοληθούν από τον Ιανουάριο. Στο Κύπελλο υπάρχει ακόμη μέλλον. Όσο για το πρωτάθλημα, ορισμένοι μπορεί να θεωρούν ότι το τρόπαιο ετοιμάζεται να φύγει από το λεκανοπέδιο με προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Κώστας Φορτούνης έχουν διαφορετική άποψη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός και ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων βάζουν δύσκολα στους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να το κάνουν.

Ο πρώτος με την δουλειά του, με την ομάδα που έχει δημιουργήσει, με την τακτική και το πλάνο που ακολουθεί, την επιμονή, το πάθος, την αποφασιστικότητα και την πίστη που έχει ότι η πειραϊκή ομάδα μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στη Super League φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου. Ενδεχομένως κάποιοι εκτός Ολυμπιακού να μην υπολόγιζαν ότι ο Μαρτίνς θα τα πήγαινε τόσο καλά και κυρίως τόσο γρήγορα στον κόκκινο πάγκο. Μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι έχουν πάρει πολύ λίγα στο πρωτάθλημα σε σχέση με αυτά που έχουν δώσει. Διότι, έχουν απωλέσει βαθμούς εξαιτίας της αστοχίας, της δυστοκίας, της γκρίνιας, αλλά και της διαιτησίας.

Ο δεύτερος, πάλι, με τη δίψα που έχει στο βλέμμα του για διάκριση, με τα γκολ, τις ασίστ και την ηγετική φυσιογνωμία που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο συμπαρασύρει σε άλλο ρυθμό και τους συμπαίκτες του.

Όσον αφορά τον Πορτογάλο, αποδεικνύει πως ένας καινούργιος προπονητής, σε ένα μη οικείο γι´ αυτόν μέχρι πριν λίγους μήνες περιβάλλον, παίρνοντας στα χέρια του μια καινούργια ομάδα μπόρεσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να την κάνει να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να παίρνει αποτελέσματα και να προοδεύει. Βάζοντας δύσκολα και σε ορισμένους συναδέλφους του, που έχουν περισσότερο χρόνο στις ομάδες που εργάζονται, οι οποίες δεν παρουσιάζουν αγωνιστική βελτίωση, ούτε καν στασιμότητα, αλλά εμφανίζονται χειρότερες.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται ακόμη στην αρχή και ως ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχουν μπει οι βάσεις, το σχέδιο ακολουθείται πιστά χωρίς αναταράξεις, υπάρχει ποιότητα, δυναμική και με τις κατάλληλες προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό τον χειμώνα και το καλοκαίρι θα μπορέσει να αλλάξει επίπεδο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς