Γκουλής: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που βγάζει υγεία»

Ο Νίκος Γκουλής έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού κι αναφερόμενος στην πρόκριση επί της Μίλαν είπε: «Όταν έχεις αποκλείσει μια ομάδα που έχει επτά Champions League μεγαλώνεις το πρεστίζ σου και μπορείς να καταφέρεις τα πάντα»

Ο Νίκος Γκουλής υπήρξε μέλος της χρυσής εποχής του ΟΦΗ και κατέκτησε το Βαλκανικό κύπελλο στις Σέρρες το 1989. Γενικότερα υπήρξε μέλος μιας πολύ καλής ομάδας που δημιούργησε ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης με τον Ευγένιο Γκέραρντ. Παράλληλα με τη φανέλα του ΟΦΗ συμπλήρωσε 568 συμμετοχές και αποτελεί ρέκορντμαν του συλλόγου.

Ο Νίκος Γκουλής, λοιπόν, έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού μετά τη μεγάλη πρόκριση απέναντι στη Μίλαν, καθώς ανέφερε πως μεγάλωσε το πρεστίζ του μετά από μια τέτοια πρόκριση και πλέον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει ψηλά στη διοργάνωση ο Πειραιώτικος σύλλογος.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε πολλά ενδιαφέροντα θέματα, όπως τη χρυσή εποχή του ΟΦΗ, την τωρινή ομάδα, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ αλλά και για τους αείμνηστους Θόδωρο Βαρδινογιάννη και Ευγένιο Γκέραντ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός φέτος έχει αποκτήσει ένα στοιχείο που δεν είχε την περσινή σεζόν. Έχει δηλαδή υγεία και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο».

Για την πρόκριση επί της Μίλαν: «Η πρόκριση ήταν επική. Ο Ολυμπιακός φέτος παίζει ωραίο ποδόσφαιρο αλλά του λείπει η αποτελεσματικότητα. Όταν όμως έχεις αποκλείσει μια ομάδα που έχει επτά Champions League, όπως η Μίλαν, μεγαλώνεις το πρεστίζ σου και μπορείς να καταφέρεις τα πάντα».

Για την ΑΕΚ: «Στην ΑΕΚ έγιναν λάθη αλλά κυρίως πιστεύω ότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ταυτόχρονους στόχους. Πιστεύω ότι ο Μελισσανίδης και ο Ουζουνίδης ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Η ΑΕΚ θα συνέλθει και θα βρει το δρόμο της σύντομα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετά καλή ομάδα και με εξαίρεση το παιχνίδι με την Μπάτε εκτός έδρας, δεν έχει παίξει το ποδόσφαιρο που αναλογεί στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Ο ΠΑΟΚ τα θέλει όλα τώρα. Αυτό είναι λάθος, δεν μπορεί να γίνει. Ωστόσο έχει παίκτες με ατομική ποιότητα, οι οποίοι σε συγκεκριμένους χρόνους κάνουν τη διαφορά. Στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα γίνει μεγάλη μάχη ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ».

Για το ποιος έχει το προβάδισμα στο θέμα τίτλου: «Ρόλο θα παίξουν πολλά, όπως τα ντέρμπι που υπάρχουν μπροστά μας. Ωστόσο αυτή τη στιγμή προβάδισμα έχει ο ΠΑΟΚ, διότι είναι ο μοναδικός του στόχος. Ο Ολυμπιακός έχει και την Ευρώπη».

Για τον Λουτσέσκου που υποτίμησε την Μπάτε: «Εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω. Είναι αδιανόητο να παίζεις παιχνίδι πρόκρισης στην Ευρώπη και να λες στους παίκτες σου ότι υποτιμάς τον αντίπαλο».

Για τις δύο θητείες του στον ΟΦΗ ως προπονητής: «Δεν πήγα στον ΟΦΗ την λάθος στιγμή. Και τις δύο φορές πήγα, για να βοηθήσω την αγαπημένη μου ομάδα. Πήγα με την καρδιά και τη ψυχή μου, χωρίς να μπω σε διαπραγματεύσεις. Ήθελα να βοηθήσω αλλά με έδιωξαν στα μπαράζ. Σε καμία περίπτωση δεν έχω πικραθεί. Έχω επιλέξει να κοιμάμαι μ’ ένα παράπονο παρά με τύψεις».

Για το αν θα πετύχει ο ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ εμφανίζει στοιχεία ποιότητας, μεθοδικής δουλειάς, οργάνωσης, ενότητας και σε συνδυασμό με την οικονομική του ενίσχυση, δημιουργούνται τα θεμέλια του νέου ΟΦΗ, ώστε να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής. Εκτιμώ ότι ομάδα και διοίκηση θα πετύχουν. Την επιτυχία την χτίζεις, τη δημιουργείς, δεν την αγοράζεις».

Παράλληλα αναφέρθηκε στους Λιδάκη, Ρασούλη και Ψαραντώνη: «Είχα και έχω την ευκαιρία και την τιμή να είναι φίλοι μου. Ο αείμνηστος Ρασούλης για μένα ίσως ήταν ο καλύτερος στιχουργός τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Ελλάδα. Μου είχε αφιερώσει και την μπαλάντα του επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ο Ψαραντώνης είναι ο Τσάρλι Πάρκερ της Ελλάδας, Ελεύθερος άνθρωπος. Ο αυτοσχεδιασμός του, η αγνότητά του, η αυθεντικότητά του, είναι μοναδικά. Ο Λιδάκης θεωρώ ότι είναι η κορυφαία φωνή στο έντεχνο τραγούδι. Και οι τρεις όταν μιλούσαν για τον ΟΦΗ ήταν άλλοι άνθρωποι. Είχαν και έχουν τρέλα με τον ΟΦΗ. Από τις αναμνήσεις δεν μπορεί να σε διώξει κανείς κι εγώ είμαι φορτωμένος από πολύ σπουδαίες αναμνήσεις από την Κρήτη».

Για τον Ευγένιο Γκέραρντ: «Μάθαμε πολλά από τον αείμνηστο δάσκαλο και ως παίκτες και ως άνθρωποι. Μας άλλαξε τη σκέψη και την οπτική, την αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Στην εποχή μου εμείς ξέραμε να τρέχουμε και να παίζουμε ξύλο. Με τον Ολλανδό δεν υπήρχαν αυτά. Παίζαμε σύστημα 4-3-1-2, το οποίο ήταν άγνωστο στην Ελλάδα και βγήκαμε στην Ευρώπη από την πρώτη χρονιά. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο».

Για τον αείμνηστο Θόδωρο Βαρδινογιάννη: «Έχω μεγάλο σεβασμό προς την οικογένεια αλλά και στην καρδιά μου και στη ψυχή μου ξεχωριστά έχω την εικόνα του Θόδωρου. Του ζητούσαμε ένα και μας έδινε δέκα. Ήταν άρχοντας σε όλα. Ήταν άνθρωπος που θα άλλαζε το ελληνικό ποδόσφαιρο αν ζούσε. Ήθελε την αλήθεια σε όλα. Αγαπούσε το ποδόσφαιρο, είχε πάθος με τον ΟΦΗ. Ήταν μπροστά σε όλα».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...