21.2 C
Athens

H Χετάφε σόκαρε την Μπιλμπάο

Τρεις μήνες χωρίς τρίποντο συμπλήρωσε η Αθλέτικ Μπιλμπάο μετά την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Χετάφε (1-1)

Δώδεκα ματς χωρίς τρίποντο συμπλήρωσε η Αθλέτικ Μπιλμπάο μετά από τη σημερινή ισοπαλία με τη Χετάφε (1-1) στο «Σαν Μαμές», ισοφαρίζοντας έτσι το χειρότερο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, οι Βάσκοι έχουν να πανηγυρίσουν νίκη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος (20/8) κόντρα στη Λεγανές (2-1)

Αρκετά πιθανή είναι η απομάκρυνση του Εντουάρντο Μπερίσο καθώς η βασκική ομάδα βρίσκεται στην 18η θέση με έντεκα βαθμούς (όσους έχει και η Βιγιαρεάλ με ματς λιγότερο).

Σ’ ένα must win παιχνίδι για την Αθλέτικ, η Χετάφε ήταν εκείνη που δημιούργησε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο ματς, όταν ο Εντιαγέ βγήκε απέναντι από τον Ερερίν, αλλά ο τερματοφύλακας τον Βάσκων αποσόβησε το 0-1. Οι Βάσκοι που δημιούργησαν ευκαιρίες μόνο με σέντρες, προηγήθηκαν στο 67′ με την εξαιρετική καρφωτή κεφαλιά της «χρυσής» αλλαγής, Περού Νολασκοάιν.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Μάτα σε άδεια εστία ισοφάρισε σε 1-1 μετά από πάσα του Εντιαγέ και άστοχη έξοδο του Ερερίν. Στο 85′ ο Αντούριθ σημάδεψε το δοκάρι, με το τελικό αποτέλεσμα να δημιουργεί μουρμούρα στο «Σαν Μαμές».

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ερερίν, Ντε Μάρκος, Νούνιεθ, Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα (65′ Νολασκοάιν), Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Σουσαέτα (81′ Αντούριθ), Ραούλ Γκαρθία (58′ Κόρδοβα), Μουνιαίν, Γουίλιαμς.

Χετάφε: Σόρια, Νταμιάν Σουάρες, Ντακονάμ, Καμπρέρα, Αντούνες, Φουλκιέ (74′ Πορτίγιο), Μαξίμοβιτς, Αραμπάρι, Εντιαγέ (90′ Κριστόφορο), Μολίνα (74′ Άνχελ), Μάτα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς