27.5 C
Athens

Πολυτεχνείο: 19 συλλήψεις για τα επεισόδια στα Εξάρχεια (pics, video)

Υπήρξαν 22 προσαγωγές • Για μια ακόμα χρονιά τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων αμαύρωσαν την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθούν 19 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο και στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αρχικά η αστυνομία προέβη σε 22 προσαγωγές γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και στη ΓΑΔΑ, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ μετά τα μεσάνυχτα έγιναν ακόμη έξι συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ομάδες νεαρών, ορμώμενες από το ιστορικό ίδρυμα, εκσφενδόνισαν πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

Οι αντεξουσιαστές, περίπου 100 σε αριθμό, έως αργά το βράδυ πραγματοποιούσαν σποραδικές επιθέσεις προς τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χημικών και βομβών κρότου – λάμψης.

Βροχή από μολότοφ στην «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ.

Βροχή από μολότοφ δέχθηκε η «αύρα» της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα, μετά το πέρας της διαδήλωσης για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Για την αντιμετώπισή τους η Ελληνική Αστυνομία επιστράτευσε δύο υδροφόρες, γνωστές και ως «αύρες», αλλά και drone, το οποίο μετέδιδε live εικόνα από την περιοχή στο αρχηγείο της αστυνομίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς