17.3 C
Athens

«Γυαλίζουν» τα μάτια τους…

Παθιασμένοι και αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό εμφανίζονται οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τις τελευταίες ώρες στου Ρέντη

Πίστη και πάθος στον Ολυμπιακό για νίκη επί του Παναθηναϊκού στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» . Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δώσει τις κατάλληλες οδηγίες στους ποδοσφαιριστές, εστίασε σε κάποιες λεπτομέρειες τόσο για την ανασταλτική όσο και την επιθετική λειτουργία, θα έχει και νέα τετ α τετ την Κυριακή το πρωί και είναι πεπεισμένος ότι οι Ερυθρόλευκοι θα καταφέρουν να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς.

Οι Πειραιώτες είναι πανέτοιμοι για να επιστρέψουν στις νίκες στα μεγάλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς στάθηκαν άτυχοι, τόσο στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (όπου είχαν 23 τελικές προσπάθειες) όσο και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (στο δοκάρι του Χασάν και στο τετ α τετ του Φετφατζίδη με τον Μπάρκα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού).

Πλέον δεν χωρούν λάθη, ούτε νεκρά διαστήματα κατά τη διάρκεια του ματς και κυρίως να μην πάνε άσκοπα οι ευκαιρίες που δημιουργούν από τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες απόλυτη προσοχή και συγκέντρωση, πίεση ψηλά και ει δυνατόν ένα γρήγορο γκολ που δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Όπως και να μπουν στο ματς με το πόδι πατημένο στο γκάζι και με μάτια που θα «γυαλίζουν» για τη νίκη.

Ο Μαρτίνς συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον Νάτχο και τον Ναουέλ και, με εξαίρεση τον Γκερέρο που είναι τραυματίας, οι Ερυθρόλευκοι πηγαίνουν στο ντέρμπι έτοιμοι και αποφασισμένοι για τη νίκη που θα τους φέρει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας. Είναι και θέμα γοήτρου για τον Ολυμπιακό να επικρατήσει επί του Παναθηναϊκού, τον οποίο κέρδισε τελευταία φορά πριν από δύο χρόνια, τέτοια εποχή (Νοέμβριο του 2016) με 3-0 στο Φάληρο.

Ο προπονητής των Πειραιωτών έχει στη διάθεσή του και Φορτούνη και Νάτχο και Τουρέ, που του επιτρέπει να διαχειριστεί κατάλληλα την κατάσταση στον άξονα, όπως φυσικά και τους Γκιλιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη.

Σε ότι αφορά την αποστολή, ο Πορτογάλος άφησε εκτός τον Μεριά (έχει διαθέσιμους τους Σισέ, Βούκοβιτς, Μιράντα), τον Τσιμίκα (πίσω από τους Ομάρ και Κούτρης, υπάρχει ο Τοροσίδης που μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της άμυνας) και τον Φετφατζίδη (θα στηριχτεί στα πλάγια της επίθεσης στους Ποντένσε, Λάζαρο και Ναουέλ). Εκτός 20άδας έμειναν και οι Μασούρας, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Νικολάου και Πάρντο.

Σχετικά με την ενδεκάδα, το μόνο ερωτηματικό φαίνεται να αφορά τη θέση του δεύτερου κεντρικού χαφ, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη σε κάποια άλλη θέση από πλευράς Μαρτίνς, που τις συνηθίζει άλλωστε. Ο ερυθρόλευκος τεχνικός ξεκούρασε τον Γκιλιέρμε στο ματς με την Ντουντελάνζ, προκειμένου να τον έχει φρέσκο και έτοιμο στο ντέρμπι με τους Πράσινους. Τη δεύτερη θέση στη μεσαία γραμμή διεκδικούν τρεις παίκτες, οι Καμαρά, Μπουχαλάκης και Νάτχο.

Ο πρώτος έχει ανεβάσει στροφές πάλι, αλλά και ο δεύτερος τα πήγε καλά στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη. Από την άλλη, ο Ισραηλινός μέσος θέλει πολύ να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο κόουτς των Πειραιωτών θα αποφασίσει το μεσημέρι της Κυριακής, έπειτα από συζήτηση που θα έχει μαζί του, αν τον χρησιμοποιήσει από την αρχή ή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τερματοφύλακα τον Σα, στην άμυνα θα είναι οι Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρης, στις θέσεις των κεντρικών χαφ οι Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης (ή Καμαρά), στα πλάγια οι Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος και ο Φορτούνης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ Χασάν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς