18 C
Athens

Οι σκέψεις του Μαρτίνς για το ματς με τον Άρη

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για το εναλλακτικό πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού στα πλάγια και στην κορυφή της επίθεσης

Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας με νίκη στο ματς απέναντι στον Άρη και να στείλει μήνυμα αντεπίθεσης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Πέντρο Μαρτίνς γνωρίζει ότι οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν δύσκολο έργο το απόγευμα της Κυριακής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και θέλει οι παίκτες του να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά.

Σχετικά με την ενδεκάδα, είναι θολά τα νερά στην επίθεση. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αφήσει ανοιχτά κάποια πράγματα για ευνόητους λόγους. Αφενός μεν για να κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές αφετέρου δε για να μην έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι Κιτρινόμαυροι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Σα. Στην άμυνα, στην δεξιά πλευρά θα είναι ο Ελαμπντελαουί και αριστερά ο Κούτρης, με στόπερ τους Σισέ και Βούκοβιτς. Στα κεντρικά χαφ το προβάδισμα έχουν οι Μπουχαλάκης, Καμαρά. Και στις τρεις από τις τέσσερις θέσεις της επίθεσης καταλαμβάνουν οι Φορτούνης, Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος. Την τέταρτη διεκδικούν ο Μάνος και ο Ναουέλ.

Μία σκέψη του Μαρτίνς είναι να πάει με το σχήμα που είχε στην επίθεση στο ματς με την Ντουντελάνζ, από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Γκερέρο και αποχώρησε. Δηλαδή, με τους Ποντένσε, Ναουέλ στις «πτέρυγες», τον Χριστοδουλόπουλο στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του τον Φορτούνη.

Η άλλη σκέψη είναι, με αφορμή το γεγονός ότι έχει διαθέσιμους δύο σέντερ φορ (Χασάν, Μάνο), να αγωνιστούν οι Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος στα πλάγια, ο Μάνος σε θέση φορ, έχοντας κοντά του τον Φορτούνη.

Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς στις δοκιμές του Σαββάτου, χρησιμοποίησε κάποια στιγμή στο δίτερμα τον Νάτχο αντί του Καμαρά, αφήνοντας δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλει βασικό τον Ισραηλινό μέσο μετά τις καλές εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα.

Όσο για την κορυφή της επίθεσης, κατά τη διάρκεια του προγράμματος πέρασαν και οι… τέσσερις. Ο Χασάν, ο Μάνος, ο Χριστοδουλόπουλος, αλλά και ο Ναουέλ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς