19.8 C
Athens

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η ώρα των «πρέπει»

 Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης κάνει ντεμπούτο στο FWS, αναλύοντας τα «πρέπει» του Πέδρο Μαρτίνς και των ποδοσφαιριστών για την «καυτή» τριάδα αγώνων με αντιπάλους τους Άρη, Ντουντελάνζ και Παναθηναϊκό

Οι ποδοσφαιριστές βλέπουν, καταλαβαίνουν, αισθάνονται πρώτοι απ´ όλους κατά τη διάρκεια των αγώνων αν κάτι δεν πάει καλά. Αν υπάρχει κάτι άλλο από αυτό που θα έπρεπε να ισχύει. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν έναν λόγο παραπάνω για να αντιδράσουν για αυτά που βλέπουν και συζητούν μεταξύ τους. Και ο δικός τους δρόμος είναι ένας: το γήπεδο.

Καλά τα λόγια και οι προθέσεις, αλλά χρειάζονται πράξεις. Τα «πρέπει» είναι πολλά, αλλά στον Ολυμπιακό αγωνίζονται και οφείλουν να ανταπεξέλθουν.

Ακολουθεί μία τριάδα αγώνων μέσα σε 8 ημέρες πολύ σημαντική και κρίσιμη για τους Ερυθρόλευκους, με το πρώτο χρονικά παιχνίδι εκτός έδρας (Άρης) και τα άλλα δύο στο Καραϊσκάκη (Ντουντελάνζ, Παναθηναϊκός). Τρία ματς που θα κρίνουν πολλά σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Τρεις αγώνες που έχουν μόνο “πρέπει” στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς και των ποδοσφαιριστών.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι είναι εδώ και ότι είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή μέχρι το τέλος. Παρά τις τρικλοποδιές και τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά του.

Είναι στα πόδια των παικτών να δείξουν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, ότι όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη ήταν απλά μια παρένθεση. Οι Πειραιώτες έχουν μόλις μία νίκη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, αυτή εναντίον του Πανιωνίου, με την κεφαλιά-γκολ του Χασάν στις καθυστερήσεις του αγώνα. Και εδώ λοιπόν υπάρχει ένα «πρέπει» σε ότι αφορά τις νίκες μακριά από το Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να κάνουν ένα μεγάλο «διπλό» στο πρωτάθλημα.

Είναι καιρός, επίσης, να αλλάξουν τα ποσοστά στην αναλογία τελικές προσπάθειες-γκολ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός καθώς τούτη την ώρα προέχουν οι βαθμοί και έπεται το θέαμα. Καλό είναι να συνδυάζονται και τα δύο, αλλά να υπάρχει ουσία.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες πρέπει να κερδίσουν την Ντουντελάνζ και στο δεύτερο παιχνίδι, διότι μόνο έτσι θα διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι εννέα βαθμοί, λοιπόν, μέσα στην εβδομάδα αποτελούν το μεγάλο «στοίχημα» για τον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές. Οι τρεις νίκες θα τους επιτρέψουν να πάνε με ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος και εκεί θα έχουν τον χρόνο να πάρουν ανάσες, να διορθώσουν πράγματα και να προετοιμάσουν την αντεπίθεσή τους στις εγχώριες διοργανώσεις και στην Ευρώπη. Κάθε απώλεια βαθμών στο εξής θα προσθέτει μεγαλύτερο βάρος στους ώμους των Ερυθρόλευκων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς