23.2 C
Athens

Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ 2-3: Οι Ρεντς στον τελικό, ο Ολυμπιακός στον β’ προκριματικό (vid)

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο αλλά απάντησε σαν μεγάλη ομάδα στην αξιόμαχη Βιγιαρεάλ στην επανάληψη εξασφαλίζοντας με στυλ το εισιτήριο για τον τελικό του Παρισιού - Ευνοημένος από το σημερινό αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός που κερδίζει έναν προκριματικό γύρο το ερχόμενο καλοκαίρι

Η Βιγιαρεάλ πάλεψε γενναία και έφτασε κοντά στο όνειρο, αλλά η ποιότητα της Λίβερπουλ είναι τόσο μεγάλη που ένα κακό ημίχρονο δεν μπορεί να την αφήσει εκτός του τελικού της στόχου!

Αυτός παραμένει η κατάκτηση του έβδομου Champions League στην ιστορία των Ρεντς και η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο για τρίτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια στον τελικό του Παρισιού απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι ή Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κώστας Τσιμίκας γίνεται μόλις ο δεύτερος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό Champions League, πρώτος ήταν ο Άκης Ζήκος το 2004 με τη φανέλα της Μονακό.

Μετά τη δεύτερη νίκη των Κόκκινων στην ημιτελική φάση με 3-2 και την πρόκριση επί της Βιγιαρεάλ με συνολικό σκορ 5-2, ο Ολυμπιακός βγαίνει ευνοημένος από τη συνθήκη καθώς κερδίζει έναν προκριματικό γύρο (θα ξεκινήσει από τον δεύτερο αντί τον α’) στην προσπάθεια που θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι για επιστροφή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του σημερινού συναρπαστικού -από το πουθενά- ημιτελικού, η Βιγιαρεάλ μπήκε στο πρώτο μέρος με ψυχή λιονταριού, πίστεψε στο θαύμα και κόντρα σε μία πολύ νωθρή Λίβερπουλ επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό της.

Το πρώτο γκολ ήρθε με τον Ντιά να «εκτελεί» τον εξουδετερωμένο Άλισον μόλις στο 3′, τη στιγμή που το κοινό στο Θεράμικα έδειχνε από την αρχή ότι πιστεύει στο όνειρο της ανατροπής.

Στιγμές πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου το «Κίτρινο Υποβρύχιο» βρήκε και δεύτερο τέρμα για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα χάρη στη συστημένη σέντρα του Καπού και την άπιαστη κεφαλιά του Κοκλέν. Όλα αυτά μέσα σε πανδαιμόνιο από τις εξέδρες!

Με την επανάληψη οι Ρεντς του Γιούργκεν Κλοπ πάτησαν ξανά στα πόδια τους, έψαξαν την αντίδραση κι αυτή τελικά ήρθε διά ποδός Φαμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος με συρτό σου από πλάγια θέση νίκησε με… ποδιά τον Ρούλι, που δεν πρόλαβε να κλείσει τα πόδια του γράφοντας το 2-1.

 

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα ο Λουίς Ντίας με εξαιρετική κίνηση και όμορφη κεφαλιά έφερε τον δείκτη του σκορ στο 2-2 και οι Κόκκινοι «είδαν» ξανά με καθαρή ματιά τον τελικό του Παρισιού, που θα είναι και ο 10ος της ένδοξης ιστορίας τους.

Το κερασάκι στην τούρτα πρόκρισης των Άγγλων το έβαλε ο Σαντιό Μανέ λίγο πριν το φινάλε με ωραία ατομική ενέργεια για το 3-2, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.

Η Λίβερπουλ επιστρέφει σε τελικό Champions League μετά το 2019 όταν και κατέκτησε το τρόπαιο επί της Τότεναμ, διεκδικώντας πλέον το 7ο αστέρι της με σκοπό να «πιάσει» τη Μίλαν στη σχετική λίστα.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ (79′ Οριέ), Τόρες, Εστουπινιάν (79′ Τριγκέρος), Λο Σέλσο, Παρέχο, Καπού, Κοκλέν (69′ Πεδράθα), Ζεράρ Μορένο (70′ Τσουκουέζε), Ντιά (79′ Αλκάθερ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (81′ Τσιμίκας), Φαμπίνιο (84′ Μίλνερ), Κεϊτά (81′ Χέντερσον), Τιάγκο (80′ Τζόουνς), Ζότα (46′ Ντίας), Σαλάχ, Μανέ

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2-3 (συν. σκορ: 2-5)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς