18.8 C
Athens

Σακίλ ΜακΚίσικ: Καλώς ήρθες Mr. Tomahawk!

Σακίλ ΜακΚίσικ. Και από χθες, ο «Mr. Tomahawk», κάνοντας θραύση με το κάρφωμα που λάνσαρε ο «Πρόδρομος» του Μάικλ Τζόρνταν, Τζούλιους Έρβινγκ. Ο άνθρωπος που έκανε μια χαψιά τον Παναθηναϊκό στη μόλις δεύτερη εμφάνισή του στη Euroleague, είναι εδώ και μερικές ώρες το νέο ίνδαλμα των Ολυμπιακών. Μεταξύ μας, έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οι Ερυθρόλευκοι είχαν στο ρόστερ τους έναν πραγματικό σόουμαν, ο οποίος ταυτόχρονα μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την έκβαση ενός αγώνα…

Η δικαίωση Μπαρτζώκα για την επιλογή ΜακΚίσικ

ΜακΚίσικ

Όταν οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν τον ΜακΚίσικ, είχαμε γράψει αναλυτικά για το τι μπορεί να προσφέρει ο Αμερικανός γκαρντ στον Ολυμπιακό. Στο Τελ Αβίβ έγινε η αρχή και στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ο Σακ, έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει κάτι πολύτιμο στον Ολυμπιακό, κάτι που έψαχνε από την περυσινή σεζόν.

Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα στο σκοράρισμα, κάθε φορά που ο Βασίλης Σπανούλης ήταν τραυματίας και δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα. Ο ΜακΚίσικ έδειξε κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο ότι μπορεί να γίνει ο παίκτης, στον οποίο θα βασιστεί η ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι.

https://athlosnews.gr/olympiakos-panathinaikos-81-78-ta-highlights-me-protagonisti-ton-ekriktiko-makkisik/

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι δεν θέλει να μιλήσει για τον εαυτό του και έτσι έπρεπε να γίνει Οι Ερυθρόλευκοι ακόμα προσπαθούν να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για να μπουν στα play off της Euroleague, αλλά θα πρέπει να δοθούν τα εύσημα στον Μπαρτζώκα, κυρίως για την επιλογή ΜακΚίσικ, αλλά και για την επιλογή του Έλις.

Ο επιθετικός «τσαμπουκάς»

ΜακΚίσικ

Στην φωτογραφία βλέπετε τον ΜακΚίσικ να ολοκληρώνει την προσπάθειά του, μπροστά από τον Ντίνο Μήτογλου, έναν παίκτη πολύ πιο ψηλό από αυτόν. Πως τελείωσε η συγκεκριμένη φάση; Με καλάθι και φάουλ για τον Αμερικανό.

Ο ΜακΚίσικ, μπορεί να μην είναι ένας κλασικός σουτέρ, ο οποίος θα βγάλει σε ένα παιχνίδι 4-5 τρίποντα, αλλά θα κυνηγήσει την σωματική επαφή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που διακρίνεται πάνω του. Στο παιχνίδι με τη Μακάμπι, έδειξε να χάνεται στην τελευταία φάση, αλλά χθες, κόντρα στους Πράσινους, ήταν φανταστικός.

Παίκτες σαν τον ΜακΚίσικ ανεβάζουν την ένταση της ομάδας και δεν επιτρέπουν στον αντίπαλο να οργανώσει την άμυνά του έτσι ώστε να μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Γιατί, αν ο Παναθηναϊκός χθες προσπαθούσε να κλείσει τον Σακ, τότε θα έμενε κάποιος άλλος ανοιχτός.

Ο Αμερικανός τελείωσε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό έχοντας 22 πόντους, σουτάροντας με σχεδόν 73% από τα δίποντα (8/11). Αυτό το στοιχείο έλειπε από το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ακόμα και από την περυσινή περίοδο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό που είχαμε γράψει στην ανάλυση του παίκτη είναι πραγματικότητα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όντως έχει στα χέρια του ένα διαμάντι και αν κρίνουμε από αυτά που έχει δείξει μέχρι τώρα ο Αμερικανός, τότε ναι, μπορεί να γίνει ένας μοναδικός X-Factor στα υπόλοιπα παιχνίδια της Euroleague.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς