25.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-78: Ο ΜακΚίσικ τον έκανε μια χαψιά!

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία και δραματική νίκη επί του Παναθηναϊκού με 81-78, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Euroleague και ανέβηκε στο 12-15, φτάνοντας μία ανάσα από την πρώτη οκτάδα, με τους Πράσινους να υποχωρούν στο 14-13.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από την αρχή της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό. Με τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Οκτάβιους Έλις να ξεσηκώνουν τον κόσμο με δύο εντυπωσιακά καρφώματα, οι Ερυθρόλευκοι πήραν διαφορά οκτώ πόντων (12-4).

Ωστόσο, οι Πράσινοι αντέδρασαν άμεσα και με επιμέρους σκορ 6-16, έκλεισαν πιο δυναμικά την πρώτη περίοδο, όντας μπροστά στο σκορ με 18-20.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος ή για να το θέσουμε κάπως πιο ορθά, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην άμυνα. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να τρέξουν στην αντεπίθεση, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε στους παίκτες του σε τάιμ άουτ, ότι για να φτάσουν στη νίκη θα πρέπει να ξεκινούν τις επιθέσεις τους από την άμυνα.

Οι Πράσινοι ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στο +5 (30-35), αλλά ο Ολυμπιακός επέστρεψε, με τον Τέιλορ Ρότσεστι να σημειώνει δύο τρίποντα και τον Μπράντον Πολ δύο βολές, για να πάρει και πάλι στα χέρια του τα ηνία της αναμέτρησης (38-37).

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, αλλά οι Ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι, καθώς με επιμέρους σκορ 7-2 οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια στο +6 (45-39), το οποίο θα μπορούσε να είναι και +7 αν οι διαιτητές έδιναν το φάουλ στον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος δείχνει ξανά γιατί μπορεί να εξελιχθεί σε ίσως την πιο σημαντική φετινή προσθήκη, τελειώνοντας το πρώτο μισό του αγώνα με 12 πόντους.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, οι διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης έκανε τα πάντα για να κρατήσει «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να συμπληρώνει πριν από τα μέσα του δεκαλέπτου τα πέντε ομαδικά και τους Πράσινους να εκτελούν στα πρώτα πέντε λεπτά, οκτώ βολές, από τις οποίες ευστόχησαν στις 6.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και κατάφερε να παραμείνει μπροστά στο σκορ, με τον ΜακΚίσικ να συνεχίζει να… ζωγραφίζει. Το τρίτο δεκάλεπτο, ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από 20 πόντους η κάθε μία και την περίοδο να ολοκληρώνεται στο 65-59.

Οι διαιτητές του αγώνα συνέχισαν στο ίδιο… πνεύμα και στην τέταρτη περίοδο, καθώς σε οποιαδήποτε επαφή καταλόγιζαν απευθείας φάουλ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να παραμείνει στη διακδίκηση της αναμέτρησης σουτάροντας συνολάκα 25 βολές, ενώ από την άλλη οι Ερυθρόλευκοι έμειναν στις 13.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τους γηπεδούχους στο 65-65, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν για ακόμα μία φορά στην αναμέτρηση την απάντηση, με τον συνήθη ύποπτό, Σακίλ ΜακΚίσικ.

Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας πήρε τη μορφή… ροντέο, με τις δύο ομάδες να μην σημειώνουν πολλούς πόντους, αλλά η μπάλα να πηγαίνει πάνω και κάτω στο παρκέ συνέχεια. Ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ από το τρίποντο παίρνοντας κεφάλι τριών πόντων (70-67), αλλά οι Πράσινοι απάντησαν άμεσα, με τον Νικ Καλάθη να ισοφαρίζει, πετυχαίνοντας το πρώτο και μοναδικό τρίποντο του Παναθηναϊκού στον αγώνα.

Ο Κώστας Παπανικολάου στην επόμενη φάση, έβαλε και πάλι τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού, ευστοχώντας σε μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, παίρνοντας παράλληλα και το φάουλ.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διαιτητικής τριάδας να κρατήσει τους Πράσινους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο μέσα στον αγώνα, οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να διατηρηθούν μπροστά στο σκορ.

Με το σκορ στο 81-78, ο ΝτεΣόν Τόμας είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ και να στείλει τον αγώνα στην παράταση, αλλά ο Αμερικανός φόργουορντ έχασε το τρίποντο και έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη, την 11 στην Ευρώπη με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 45-39, 65-59, 81-78

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς