23.8 C
Athens

ΠΑΟΚ – Γάνδη 1-0: Βήμα πρόκρισης με Κούρτιτς για τον Δικέφαλο (vid)

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 90 λεπτά της μάχης του με τη Γάνδη απέδειξε ότι στα σημεία είναι καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα και με μία τυχερή εκτέλεση φάουλ του συνήθη ύποπτου, Γιάσμιν Κούρτιτς πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Conference League

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 90 λεπτά της μάχης του με τη Γάνδη απέδειξε ότι στα σημεία είναι καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα και με μία τυχερή εκτέλεση φάουλ του συνήθη ύποπτου, Γιάσμιν Κούρτιτς πήρε ισχνό προβάδισμα (1-0) πρόκρισης επί των Βέλγων ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα από σήμερα.

Ο Σλοβένος έφτασε τα 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στη σεζόν χάρη σε μία εκτέλεση φάουλ στην οποία η μοίρα ευνόησε τους Ασπρόμαυρους, καθώς η μπάλα κόντραρε, αιφνιδίασε τον Ρεφ και κατέληξε με περιπετειώδη τρόπο στα δίχτυα για το τελικό 1-0 που δίνει στην ομάδα του Λουτσέσκου τον πρώτο λόγο για το εισιτήριο της οκτάδας του νεοσύστατου Conference League.

ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤΙΤΣ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από νωρίς με όρεξη να κρατήσει μπάλα και να πιέσει ψηλά τους Βέλγους, ωστόσο πέρα από μία «μπούκα» του Άκπομ και ένα κερδισμένο φάουλ του Ζίβκοβιτς δεν απείλησε με ουσία την εστία του Ρεφ, με τη Γάνδη να κερδίζει μέτρα το 5ο λεπτό και να παίρνει αυτή τον ρόλο του δημιουργού.

Οι Βέλγοι, πάντως πέρα από μία προσωπική ενέργεια του καλύτερού της παίκτη και πρώην «ερυθρόλευκου» Οτζίτζα Οφόε, με τον Λύρατζη να παρεμβαίνει σωτήρια σε μία φάση που αν περνούσε η μπάλα δύσκολα θα έβρισκε αντίδραση ο Πασχαλάκης.

Από την άλλη, ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε χώρο κυρίως από τα πλάγια, όπου με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό απόψε Λευτέρη Λύρατζη και τους κινητικούς Μπίσεσβαρ και Άκπομ δημιουργούσε ρήγμα αλλά καθαρές φάσεις δεν έβρισκε.

Στην πρώτη του απειλή κοντά στη μεγάλη περιοχή ο Αουγκούστο σούταρε πάνω σε σώμα αμυντικού ενώ είχε επιλογές στο πλάι του. Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι φώναξαν για χέρι του Νγκαντό μέσα στην περιοχή σε γύρισμα του Μπίσεσβαρ αλλά ελλείψει του VAR και της κακής θέσης του διαιτητή το πέναλτι (που φαίνεται να υπάρχει) δεν δόθηκε ποτέ.

Στο δεύτερο μέρος, μίλησε ο Κούρτιτς. Ο Σλοβένος με το πέμπτο του γκολ από εκτέλεση φάουλ -έστω και με τυχερό τρόπο- μίλησε ξανά κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην οκτάδα στον ΠΑΟΚ, που έδειξε να την «έχει» αγωνιστικά τη Γάνδη, που τουλάχιστον είδαμε απόψε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΠΟΜ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΛΟΒΕΝΟΥ

Ο Λουτσέσκου ανέβασε τις γραμμές του, ο Δικέφαλος έψαξε το γκολ και θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο αν είχε πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, όσο οι Βέλγοι παρέμεναν ακίνδυνοι και έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο στη φάση του 53ου λεπτού, όταν με το σκορ στο 0-0 βρήκαν δίχτυα με τον Μόντες αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και πλέον τα πάντα θα κριθούν στο Βέλγιο σε επτά ημέρες από σήμερα, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θέλει είτε ισοπαλία, είτε έστω ένα γκολ για να είναι ο απόλυτος ρυθμιστής του ζευγαριού. Για να αποκλειστεί χωρίς την παράταση θα πρέπει να ηττηθεί με δύο γκολ και πάνω. Πάντως, σε αυτή του τη μάχη στον επαναληπτικό ο Δικέφαλος δεν θα έχει τους Κούρτιτς και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που τιμωρήθηκαν με κίτρινες κάρτες και θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΟΚ – ΓΑΝΔΗ 1-0

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Φρανκόφσκι (ΠΟΛ)

Κίτρινες: 45′ Ζίβκοβιτς, 61′ Βιεϊρίνια, 79′ Κούρτιτς – 2′ Οκούμου, 83′ Τορουναρίγκα, 87′ Κάστρο – Μόντες

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80′ Σίντκλεϊ) – Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80′ Σβαμπ) – Α. Ζίβκοβιτς (86′ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71′ Ελ Καντουρί) – Άκπομ (86′ Τσόλακ).

Γάνδη (Χάιν Βανχάζενμπουργκ): Ρεφ – Χάνκε-Όλσεν, Ενγκαντό, Οκούμου (46′ Τορουναρίγκα) – Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο Μόντες – Οφόε, Χιουλσάγκερ (82′ Τισουντάλι) – Ντεπουάτρ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς