17 C
Athens

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Η πόλη έχει ένα αφεντικό… και έναν πελάτη! (vid)

Με ένα καταπληκτικό γκολ του Καμαρά, ο Άρης καθάρισε ξανά για πλάκα τον ΠΑΟΚ και ο «καλύτερος δευτεραθλητής» (με τα δέκα σερί ματς χωρίς νίκη) πλέον τρέμει μη χάσει ακόμα και τη δεύτερη θέση

Με το «χρυσό» και υπέροχο γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά ο Άρης έφυγε ξανά με μία άνετη και δικαιότατη νίκη (0-1) από την Τούμπα, μία έδρα στην οποία αρχίζει να χτίζει τη δική του παράδοση. Οι Κίτρινοι αντέδρασαν με τον καλύτερο τρόπο μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και υπέταξαν με στυλ και ευρωπαϊκό αέρα τον κάκιστο ΠΑΟΚ που πλέον μετράει ιστορικό αρνητικό ρεκόρ 10 σερί αγώνων δίχως νίκη!

TO ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ ΠΟΥ «ΠΑΓΩΣΕ» ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ 

Ο Άρης μετά τις 26 Νοεμβρίου και το παιχνίδι του α’ γύρου πέρασε ξανά από την Τούμπα, η οποία ξέσπασε σε έντονες αποδοκιμασίες κατά της ομάδας του Λουτσέσκου που πλέον κινδυνεύει να χάσει μέχρι και την -για πολλούς- «κλεισμένη» εδώ και καιρό 2η θέση την οποία γλυκοκοιτάζουν και διεκδικούν με αξιώσεις οι Κίτρινοι του Μπούργος, όντας σε απόσταση 4 βαθμών.

O «καθρέπτης» του ματς

Το ματς ξεκίνησε με ένταση και καλό ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο με τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί την πρώτη απειλή δίχως πάντως να καταγράφει τελική προσπάθεια αφού το σουτ του Τσιγγάρα κατέληξε στα σώματα των αμυντικών του Άρη.

Οι Κίτρινοι μετά το 5ο λεπτό πήραν την μπάλα στα πόδια τους και έλεγξαν αυτοί τον ρυθμό του αγώνα απειλώντας πρώτη φορά την εστία του Πασχαλάκη με ένα μονοκόματο σουτ του Σούντγκρεν, το οποίο όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Έλληνα κίπερ των Ασπρόμαυρων.

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε με τον Άρη να έχει μία «σιωπηλή» υπεροχή αλλά να μην βρίσκει διαδρόμους προς την περιοχή των γηπεδούχων. Χτίζοντας το παιχνίδι της με υπομονή η ομάδα του Μπούργος έφτασε δύο φορές με αξιώσεις στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ. Στην πρώτη ο Μαντσίνι άφησε αρκετά μέτρα πίσω τον Μιχάι, αλλά η τελική του επιλογή δεν ήταν η πρέπουσα με τον Σίντκλεϊ να προλαβαίνει τον Καμαρά που περίμενε την πάσα του Αργεντίνου για να εκτελέσει.

Στην δεύτερη των περιπτώσεων ο Καμαρά θέλησε να επωφεληθεί των συνθηκών μετά από κακό υπολογισμό στην άμυνα του Δικεφάλου, ωστόσο ο Αφρικανός άσος τα «χάλασε» στο κοντρόλ χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί απέναντι στον Πασχαλάκη. Βέβαια, εκ του αποτελέσματος, πήρε το αίμα του πίσω στο δεύτερο ημίχρονο όταν σε ανάλογη περίπτωση και μετά από πάσα του Μαντσίνι νίκησε τους Ίνγκασον και Πασχαλάκη για να πετύχει το «χρυσό» γκολ νίκης του Άρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν με στόχο να ψάξουν από νωρίς το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ με τον Άρη να απειλεί ξανά με τον Σούντγκρεν στο 48′. Ο Σουηδός έπιασε ένα «γεμάτο» σουτ εκτός περιοχής κι αυτή τη φορά άγχωσε στα αλήθεια τον Πασχαλάκη, που άπλωσε το κορμί του και για καλή του τύχη είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Στιγμές αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε τη σπουδαιότερη διπλή ευκαιρία του στο ματς. Ο Σάστρε βρέθηκε σε θέση βολής από τα δεξιά και σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση αλλά ο Κουέστα απάντησε αρχικά και στη συνέχεια ο αμαρκάριστος και αφύλαχτος Μουργκ έστειλε την μπάλα… στη θύρα 4!

Αυτή ήταν και η τελευταία πραγματικά μεγάλη απειλή του Δικεφάλου (η επόμενη ήρθε 20 λεπτά αργότερα από το κεφάλι του Φαμπιανο), όσο στο μεσοδιάστημα ο Άρης πετύχαινε το γκολ που μπορεί να τον στείλει στα προκριματικά του Conference League της επόμενης περιόδου.

Ο Καμαρά ξεχύθηκε στην κόντρα και μετά από συστημένη μπαλιά του Ντάνιελ Μαντσίνι πέτυχε το μοναδικό τέρμα του ντέρμπι. Και τι τέρμα! Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν με σχετική άνεση το υπέρ τους σκορ μέχρι το φινάλε για αυτή που ήταν η τρίτη τους νίκη σε τέσσερα ματς φέτος επί του ΠΑΟΚ, κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να πανηγυρίσουν δύο «διπλά» σε μία σεζόν κόντρα στον Δικέφαλο, ενώ παράλληλα μετράνε μόλις μία ήττα (πέρυσι στα πλέι οφ) από τον συμπολίτη τους στην Τούμπα στα τελευταία 5 χρόνια!

Ο Άρης αναρριχήθηκε προς το παρόν στην τρίτη θέση με ένα ματς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό και θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία στην έδρα του κόντρα στην ΑΕΚ, το ερχόμενο Σάββατο (13/5) να «καθαρίσει» την υπόθεση Ευρώπη πλησιάζοντας κι άλλο τον… μίζερο «δευτεραθλητή» της Super League.

ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ 0-1 

Σκόρερ: 63′ Καμαρά

Γήπεδο: Τούμπας, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Μπριχ (ΓΕΡ)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι (79’ Τσόλακ), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (66’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (66’ Μιτρίτσα), Μουργκ (66’ Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (68’ Σάκιτς), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, Ντουκουρέ, Ματίγια, Μπερτόγλιο (79’ Πάλμα), Ιτούρμπε (85’ Δεληζήσης), Μαντσίνι (79’ Γκαρσία), Καμαρά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς