24.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Πόλεμος νεύρων των Άγγλων για το… τερέν!

Μπορεί ο τεχνικός της Μπέρνλι, Σον Ντάις, να έριξε τους τόνους όσον αφορά την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Καραϊσκάκη, όμως στην Αγγλία ανεβάζουν το «θέμα»

Κλίμα αποπροσανατολισμού προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Άγγλοι λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό και τα έχουν βάλει με το… τερέν.

Αφορμή έχει σταθεί η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι η Μπέρνλι προπονήθηκε χθες στη Νέα Σμύρνη, κάτι που θα συμβεί και σε λίγη ώρα, καθώς θα κάνουν ένα ξεμούδιασμα ενόψει της αποψινής αναμέτρησης (έναρξη στις 21:00).

Μάλιστα, υπάρχουν νέες δηλώσεις του τεχνικού της Μπέρνλι, Σον Ντάις, ο οποίος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, όπως έκανε και στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όμως τα αγγλικά ΜΜΕ ασχολούνται περισσότερο με το… τερέν, παρά με τις αγωνιστικές δυσκολίες που θα του βάλει ο Ολυμπιακός.

«Δεν είναι σπουδαίο, αλλά το γνωρίζαμε πριν έρθουμε στην Αθήνα», είπε αρχικά ο Ντάις και συνέχισε: «Ξέραμε ότι έπρεπε να προπονηθούμε σε ένα άλλο γήπεδο, το οποίο δεν διαθέτει επίσης σπουδαίο αγωνιστικό χώρο, αλλά είναι σε φυσιολογική κατάσταση».

Όσο για την σημερινή προπόνηση, επισήμανε: «Θα κάνουμε ένα ξεμούδιασμα, αλλά όχι εδώ (σ.σ. εννοεί όχι στο Καραϊσκάκη, αλλά στη Νέα Σμύρνη). Οι περισσότερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και της Τσάμπιονσιπ έχουν γήπεδα με τέλειους αγωνιστικούς χώρους, οπότε αυτό μας έχει… χαλάσει κάπως».

Ολοκληρώνοντας ο Ντάις επιχείρησε να… μαλακώσει τις εντυπώσεις: «Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα παίξουμε υπό αυτές τις συνθήκες. Κάποιοι ποδοσφαιριστές μας έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους. Υπάρχει πολύ ζέστη εδώ (σ.σ. εννοεί στην Ελλάδα) και ίσως να μην έχει ποτιστεί σωστά. Είμαι σίγουρος ότι και ο σύλλογος (σ.σ. ο Ολυμπιακός) δεν θα ήθελε να είναι σε αυτή την κατάσταση. Δεν ανησυχούμε για το τερέν. Το βλέπουμε ως μια νέα πρόκληση».

Η πρώτη αναμέτρηση για τα πλέι οφ του Europa League είναι πολύ σημαντική και για τις δύο ομάδες, όμως το πιο σωστά είναι Ολυμπιακός και Μπέρνλι να λύσουν τις διαφορές τους σε αγωνιστικό επίπεδο και όχι να ψάχνουν διάφορες δικαιολογίες για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς