16.1 C
Athens

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 4-0: Πολυβόλο ο Θρύλος, πρόβα τζενεράλε πριν τα κρίσιμα

Το καλύτερο του ματς εντός έδρας έκανε ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε με 4-0 του ουραγού Πανιωνίου. Οι Ερυθρόλευκοι που παρατάχθηκαν αλλαγμένοι έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι σε μια ομάδα που… δικαιολόγησε στο γήπεδο τη βαθμολογική της θέση.

Με δεξί μπακ τον Ραντζέλοβιτς, αριστερό τον Γκασπάρ και 4-4-2 η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπήκε να πνίξει τους κυανέρυθρους και αυτό έκανε. Ενδεικτικό αυτού, ότι μόλις σε εννέα λεπτά είχε ήδη βάλει τρία γκολ.

Στο 4′ ο Βαλμπουενά έβγαλε υπέροχη σέντρα και με τη 18η (!) ασίστ του βρήκε τον Χασάν που συνέχισε από εκεί που σταμάτησε, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στα τελευταία τρία ματς! Στο 6′ από λάθος του Κότνικ που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Ελ Αραμπί το εκμεταλλεύτηκε για να πετύχει το 2-0.

Στο 9′ ήταν σειρά του Φορτούνη να πετύχει το πρώτο του τέρμα μετά από 9,5 μήνες. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπήκε από τα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ σκόραρε για το 3-0. Αυτό το γκολ ήταν ότι πρέπει για τον ίδιο για να ανεβάσει τον ρυθμό του και να τονωθεί το ηθικό του.

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής έκανε το καλύτερο παιχνίδι του σε διάρκεια μετά τον τραυματισμό του και με υπέροχες ενέργειες έδειξε ξανά την κλάση του. Το ίδιο έκανε και ο Ελ Αραμπί που από το λάθος του Ρέτσου στο 24′ πίεσε, πήρε την μπάλα πέρασε τον Κότνικ και έγραψε το 4-0. Μάλιστα, ο Μαροκινός είχε και δοκάρι στο φινάλε του πρώτου μέρος και έχασε την ευκαιρία να πετύχει χατ τρικ.

Σε γενικές γραμμές, ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και απειλούσε όποτε ήθελε. Ο Μαρτίνς σκεπτόμενος και τα ματς που ακολουθούν με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ προχώρησε σε αλλαγές προσώπων αλλά και συστήματος στο δεύτερο μέρος, αφού η ομάδα του έπαιξε με τρεις αμυντικούς. Σε ελάχιστες περιπτώσεις ο Πανιώνιος έκανε αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ και συνολικά έδειξε εκτός τόπου και χρόνου στο Φάληρο.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ραντζέλοβιτς, Σισέ, Μπα, Γκασπάρ, Βαλμπουενά (46′ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά (62′ Καφού), Φορτούνης, Ελ Αραμπί (56′ Χριστοδουλόπουλος), Χασάν

Πανιώνιος (Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Γρίβας (46′ Εμμανουηλίδης), Ρέτσος (76′ Σίντι Αλι), Κόρμπος (46′ Μίκο), Τσιλούλης, Αραμπούλι, Καμαρά

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς