16.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Η σεζόν δεν έχει τελειώσει!

Η στήριξη των οπαδών προς την ομάδα είναι αδιαπραγμάτευτη και ο Πέδρο Μαρτίνς με τους ποδοσφαιριστές του πήραν την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση προκειμένου να ολοκληρώσουν όπως πρέπει τη σεζόν εντός συνόρων

Ο Ολυμπιακός αφοσιώνεται απόλυτα στις εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις του μετά το αντίο, με το κεφάλι ψηλά, από τη φάση των «16» του Europa League.

Το απόγευμα της Κυριακής (21/3, 17:15), ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας φιλοξενεί τον Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική των Play Off της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι ολοκληρώνουν μία επίπονη περίοδο, καθώς το σημερινό (21/3) είναι το 23ο επίσημο παιχνίδι τους από τις 3 Ιανουαρίου! Μετά το ματς με τον Άρη υπάρχει η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες και το σερί με τους διαδοχικούς αγώνες κάθε τρεις ημέρες από τις 3 Γενάρη έως τις 21 Μάρτη, θα σταματήσει.

Παρά τη μεγάλη διαφορά από του διώκτες του, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και ο Ολυμπιακός θέλει από την πρεμιέρα του στα Play Off να αυξήσει τη διαφορά στους 19 βαθμούς και να μετράει, πλέον, αντίστροφα για τη μαθηματική κατάκτηση του 2ου συνεχόμενου και 46ου Πρωταθλήματος στην ιστορία του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα που πήρε βαθμό στο Καραϊσκάκης κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος (21/2, 1-1), με τον Θρύλο να έχει στην έδρα του 12 νίκες και μία ισοπαλία σε 13 αγώνες και τέρματα 35-3 μέσα στο «σπίτι» τους στη φετινή Super League!

Μετά την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής διαδρομής για την τρέχουσα σεζόν, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία για ένα πνευματικό «άδειασμα» στην ομάδα. Αυτό είναι κάτι που θέλει να αποφύγει ο Ολυμπιακός και να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του και στη νέα διαδικασία που απλώνεται μπροστά του στην τελική ευθεία της σεζόν. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του τα έδωσαν όλα στο «Emirates Stadium» για μία επική ανατροπή κόντρα στην Άρσεναλ και είναι φυσιολογικό να προκύψει μία ψυχολογική χαλάρωση μετά την υπερπροσπάθεια και την κούραση στο Λονδίνο.

Για αυτό και η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΘΥΡΑΣ 7 στην προπόνηση του Σαββάτου (20/3), είχε ξεχωριστή σημασία και συμβολικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τους δύο βασικούς στόχους της σεζόν και η στήριξη στο ποδοσφαιρικό τμήμα από τον κόσμο και τον λαό του Ολυμπιακού είναι αδιαπραγμάτευτη. Για αυτό και οι οργανωμένοι οπαδοί θέλησαν να στείλουν το μήνυμα προς την ομάδα ότι η σεζόν δεν έχει τελειώσει. «Είμαστε Ολυμπιακός και τα θέλουμε όλα» είπε με νόημα η αντιπροσωπεία της ΘΥΡΑΣ 7, δίνοντας το σύνθημα για την τελική ευθεία της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς.

Ο κόσμος μπορεί να μην είναι δίπλα τους με τη φυσική παρουσία του στα γήπεδα, όπου αγωνίζεται ο Ολυμπιακός εδώ και περίπου 13 μήνες, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του είδαν για μία ακόμα φορά ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και στηρίζει απόλυτα αυτό το γκρουπ παικτών και προπονητών, που έχει προσφέρει τόσες χαρές στην αγαπημένη του ομάδα.

Ήταν η απαραίτητη ψυχολογική ώθηση, την κατάλληλη στιγμή, καθώς ο Ολυμπιακός έχει «κλειδώσει», ουσιαστικά, το Πρωτάθλημα Ελλάδας και βρίσκεται στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Παράλληλα, όμως, θέλει να κλείσει τη σεζόν με θριαμβευτικό τρόπο, έχοντας αγώνες κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, που πάντα θα έχουν τις ιδιαιτερότητές τους ανεξάρτητα από τη χαώδη βαθμολογική διαφορά και την απόσταση που χωρίζει τους Ερυθρόλευκους από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Το 46ο Πρωτάθλημα, το 29ο Κύπελλο και το 19ο νταμπλ, είναι αριθμοί που προκαλούν δέος και δεν μπορούν να περιμένουν! Η πρόκληση της κατάκτησης του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ είναι ένας κορυφαίος στόχος και μόνο απαρατήρητος δεν περνάει για τους Πειραιώτες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς