18.9 C
Athens

Μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο με πρόσφυγες ο Τζόκοβιτς, σήμερα η απόφαση για την ακύρωση της βίζας του

Το θρίλερ με τη βίζα και την άδεια εισόδου του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία καλά κρατεί. Μετά τη χθεσινοβραδινή εξέλιξη με την αρχική ακύρωση της βίζας του σπουδαίου Σέρβου τενίστα λόγω έλλειψης των κατάλληλων εγγράφων προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και αντιμετωπίστηκε ως «πολιτικός» πόλεμος από τους Σέρβους, που μέσω του προέδρου τους ζήτησαν την άμεση διακοπή της παρενόχλησης στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου.

https://athlosnews.gr/thriler-me-tzokovits-i-afstraliani-kyvernisi-akyrose-ti-viza-tou-anemvoliastou-servou/

Πάντως στην Αυστραλία δείχνουν να είναι ανένδοτοι και εντός της ημέρας (6/1) αναμένεται να εκδοθεί η οριστική απόφαση για την ακύρωση της βίζας του Σέρβου αστέρα που θα τον αναγκάσει να επιστρέψει πιο άμεσα απ’ ότι θα περίμενε στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ τις τελευταίες ώρες, ο Τζόκοβιτς μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες με ανάλογα προβλήματα και θα αποχωρήσει από αυτό μόνο όταν βγει η απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη βίζα του και το όλο θέμα που τον κράτησε στο αεροδρόμιο, να ανακρίνεται από τις Αρχές της Μελβούρνης (σύμφωνα πάντα με τους Σέρβους) για περίπου 8 ώρες χθες.

Από τα μέσα της Αυστραλίας προκύπτει ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι στην όλη υπόθεση μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Μελβούρνης, το οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζει να εξαντλεί την αυστηρότητά του. Με λίγα λόγια ο σπουδαίος Σέρβος πολυνίκης του Australian Open όχι μόνο δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο φετινό τουρνουά αλλά κινδυνεύει μέχρι και με απαγόρευση εισόδου από τη χώρα για 3 (!) χρόνια, σενάριο που βέβαια δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς