16.9 C
Athens

Τάχθηκε υπέρ του Τζόκοβιτς ο πρόεδρος της Σερβίας: «Θα παλέψουμε για να σταματήσει η παρενόχλησή του»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να ταξίδεψε μέχρι την Μελβούρνη ωστόσο δεν του επιτράπηκε ποτέ η είσοδος της χώρας λόγω της ακυρωμένης βίζας του, κάτι που ανάγκασε τον Σέρβο μετά από περίπου 9 ώρες κράτησης στο αεροδρόμιο να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την πατρίδα του.

https://athlosnews.gr/thriler-me-tzokovits-i-afstraliani-kyvernisi-akyrose-ti-viza-tou-anemvoliastou-servou/

Οι τεράστιες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην είδηση της εισόδου του ανεμβολίαστου Τζόκοβιτς στη χώρα, οδήγησαν την κυβέρνηση της Αυστραλίας σε ακύρωση της βίζας του, με το θέμα να αποκτάει πλέον πολιτικές διαστάσεις, αφού ο Σέρβος πρωταθλητής δεν αντιμετωπίστηκε με σεβασμό όπως υποστηρίζουν από τα πλέον επίσημα χείλη στη Σερβία.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς τάσσεται υπέρ του Τζόκοβιτς και τονίζει πως θα δώσει μάχη για να αποδοθεί δικαιοσύνη, με τον ίδιο να επικοινωνεί τόσο με τον Σέρβο πρωταθλητή όσο και με τον πρέσβη της Αυστραλίας στη χώρα προκειμένου να σταματήσει άμεσα η «παρενόχληση στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου», όπως τόνισε.

«Μόλις ολοκλήρωσα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είπα στο Νόβακ μας πως όλη η Σερβία είναι μαζί του και πως οι Αρχές παίρνουν μέτρα για να σταματήσει άμεσα η παρενόχληση στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου.

Σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, η Σερβία θα παλέψει για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για την δικαιοσύνη και την αλήθεια. Παρεμπιπτόντως, ο Νόβακ είναι καλά, δυνατός, ακριβώς όπως τον γνωρίζουμε», ανέφερε ο Βούτσιτς.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς