22.9 C
Athens

Η ερυθρόλευκη πραγματικότητα του Ζοσέ Σα και ο MoTM Ποντένσε

Τα λεγόμενα του Ζοσέ Σα μια μέρα πριν το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαιώθηκαν πλήρως, με τον Πορτογάλο βάσει στατιστικής να κάνει τη σεζόν της ζωής του στην Αγγλία - Θραύση έκανε και ο άλλος πρώην ερυθρόλευκος και Man of The Match, Ντανιέλ Ποντένσε

Η ιστορική πρώτη νίκη της Γουλβς στο Ολντ Τράφορντ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-1) μετά από 40 χρόνια είχε έντονη ερυθρόλευκη απόχρωση και σε αυτό οφείλεται η ταυτόχρονη – και εξαιρετική – παρουσία των Ζοσέ Σα και Ντανιέλ Ποντένσε στο βασικό σχήμα.

 

Ο Πορτογάλος πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήταν ο κορυφαίος σύμφωνα με τη στατιστική καθώς πέρα από τις τέσσερις τελικές προσπάθειες (κανένας παίκτης των Κόκκινων Διαβόλων δεν είχε περισσότερες) είχε συνολικά 56 επαφές με την μπάλα με 26/31 πάσες, ενώ ανέκτησε έξι φορές την κατοχή για την ομάδα του.

Ο Ποντένσε αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα των γηπεδούχων και ταλαιπώρησε πολύ τον Γουάν-Μπισάκα που δεν είχε τις αναμενόμενες βοήθειες από τον Γκρίνγουντ στο πρώτο μέρος.

Κι αν για τον Ποντένσε δεν αποτελεί έκπληξη, για τον Ζοσέ Σα το αγγλικό πρωτάθλημα αποτελεί κάτι καινούργιο τη φετινή σεζόν: Πριν από 24 ώρες, ο Πορτογάλος στην επίσημη ιστοσελίδα του αγγλικού συλλόγου εξηγούσε πόσο καθοριστική ήταν η τριετία του στον Ολυμπιακό. Πόσο εξέλιξε το παιχνίδι του και πώς απέκτησε αυτοπεποίθηση.

«Τα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό με βοήθησαν, έπαιζα πολύ και ωρίμασα, χρειαζόμουν την αυτοπεποίθηση αυτή. Τα χρόνια μου εκεί ήταν πολύ καλά», είπε χαρακτηριστικά και πέρασαν μόνο μερικές ώρες για να το επιβεβαιώσει ξανά στο χορτάρι και σε μια έδρα που δεν μπορεί να κερδίσει ο καθένας.

https://athlosnews.gr/sa-irtha-tin-katallili-stigmi-sti-goulvs-echtisa-tin-aftopepoithisi-mou-ston-olybiako/

Τα όσα κάνει φέτος με τη Γουλβς είναι πραγματικά εντυπωσιακά αρκεί και μόνο να τσεκάρει κανείς όσο αναφέρουν οι Άγγλοι για τις εμφανίσεις του. Οι φίλοι των Λύκων έχουν ξεχάσει ήδη το όνομα του Ρούι Πατρίσιο (που δεν είναι σε καλό φεγγάρι στη Ρόμα) και ταυτόχρονα ο Σα χτυπά ξανά την πόρτα του Φερνάντο Σάντος.

 

Φέτος κατέγραψε την πρώτη του ασίστ ενώ το βράδυ της Δευτέρας (3/1) κρατώντας το μηδέν στην άμυνα για 5η φορά (!) αποτελώντας τον μοναδικό στην κατηγορία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο έχοντας παράλληλα το εντυπωσιακό 80% σε επιτυχημένες επεμβάσεις με αποτέλεσμα να βρίσκεται πίσω μόνο από τον Άαρον Ράμσντεϊλ της Άρσεναλ. Και όλα αυτά ενώ η Γουλβς διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Κι αν αναρωτιέστε αν απολαμβάνει όσα κάνει φέτος αλλά και την εμπιστοσύνη που του έχουν ο Μπρούνο Λάζε και οι συμπαίκτες του, τότε απλώς αρκεί να τσεκάρετε τον τρόπο που πανηγύρισε τη μεγάλη επέμβαση που έκανε στο 96′ σε απευθείας – δύσκολη – εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα συμπατριώτη του, Μπρούνο Φερνάντες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς