17.6 C
Athens

Μαν. Γιουνάιτεντ – Γουλβς 0-1: Ιστορική νίκη με Σα και Ποντένσε μετά από 41 χρόνια! (vid)

Οι Λύκοι «δάγκωσαν» τον Ραλφ Ράνγκνικ που γνώρισε την πρώτη του ήττα ως κόουτς των Κόκκινων Διαβόλων - Ιστορικό «διπλό» για τη φοβερή Γουλβς με τον Σα σε ρόλο... θεατή από τα δοκάρια του και με τον ΠονΟι Λύκοι «δάγκωσαν» τον Ραλφ Ράνγκνικ που γνώρισε την πρώτη του ήττα ως κόουτς των Κόκκινων Διαβόλων - Ιστορικό «διπλό» για τη φοβερή Γουλβς με τους πρώην Ερυθρόλευκους Σα και Ποντένσε να πραγματοποιούν σπουδαία εμφάνισητένσε να ταλαιπωρεί την άμυνα των γηπεδούχων

Μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνοδεύτηκε από μια ανεπανάληπτη ήττα στο Ολντ Τράφορντ από τη Γουλβς. Παρά την πολύ κακή παράδοση των Λύκων στο συγκεκριμένο γήπεδο, αυτή τη φορά η κατάρα 41 ετών έμελλε να σπάσει και πολύ δίκαια.

 

Στο μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο γύρο, η ομάδα του Μπρούνο Λάζε ήταν κυρίαρχη αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον λίγων ευκαιριών είχε φύγει νικήτρια. Η εικόνα ήταν ίδια και στο Ολντ Τράφορντ, όμως αυτή τη φορά οι Λύκοι δάγκωναν και πήραν το πολυπόθητο τρίποντο (0-1), με τον Ζοσέ Σα να κρατάει το μηδέν κάτω από τα δοκάρια πραγματοποιώντας μεγάλη επέμβαση στις καθυστερήσεις στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ξεκίνησε βασικός στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ταλαιπώρησε τους Τζόουνς (επέστρεψε σε βασικό σχήμα μετά από δύο χρόνια), Γουάν-Μπισάκα, με τη Γουλβς να χάνει ένα σωρό ευκαιρίες για να προηγηθεί. Οι γηπεδούχοι με το 4-4-2 και τους Καβάνι, Ρονάλντο στην κορυφή έμοιαζε ασύνδετη και από καθαρή τύχη (ή αστοχία) δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Οι 15 τελικές (ρεκόρ για αντίπαλη ομάδα σε αυτό το γήπεδο από το 2003) αποδείκνυαν του λόγου το αληθές, με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν μετά το 60′, όταν και μπήκε στο ματς ο Μπρούνο Φερνάντες. Από δική του δημιουργία ο Ρονάλντο είχε δοκάρι αλλά ως εκεί.

Στο 82′ ο Μουτίνιο σκόραρε το χρυσό γκολ με φανταστικό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής στην αριστερή γωνία του Ντε Χέα και έπειτα από άρτια εκτελεσμένη αντεπίθεση για το τελικό 0-1.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα (84′ Ελάνγκα), Τζόουνς, Βαράν, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Μάτιτς, Σάντσο (76′ Ράσφορντ), Γκρίνγουντ (60′ Μπρούνο Φερνάντες), Καβάνι, Ρονάλντο

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Κίλμαν, Κόουντι, Σάις, Μάρσαλ, Μουτίνιο, Νέβες, Σεμέντο, Τρινκάο (66′ Τραορέ), Ποντένσε (88′ Ντεντονκέρ), Χιμένες (81′ Φάμπιο Σίλβα)

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 1/1

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (31′ Σακά / 57′ πεν. Μαχρέζ, 90+3′ Ρόδρι)

 

Γουότφορντ – Τότεναμ 0-1 (90+6′ Σάντσες)

 

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 2-3 (83′ Εντουάρ, 90′ Ολίσε / 22′ Αντόνιο, 25′, 45+5′ πεν. Λαντσίνι)

 

Κυριακή 2/1

Έβερτον – Μπράιτον 2-3 (53′, 76′ Γκόρντον / 3′, 71′ ΜακΆλιστερ, 21′ Μπερν)

 

Λιντς – Μπέρνλι 3-1 (39′ Χάρισον, 77′ Ντάλας, 90+2′ Τζέιμς / 54′ Κορνέ)

 

Μπρέντφορντ – Άστον Βίλα 2-1 (42′ Γουισά, 83′ Ράσμουσεν / 16′ Ινγκς)

 

Τσέλσι – Λίβερπουλ 2-2 (42′ Κόβατσιτς, 45+1′ Πούλισιτς / 9′ Μανέ, 26′ Σαλάχ)

 

Δευτέρα 3/1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς 0-1 (82′ Μουτίνιο)

* Η αναμέτρηση ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς