20.6 C
Athens

Ευρώπη χωρίς Θρύλο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! (videos)

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε αρκετά από την Μπέρνλι, αλλά το γκολ του Ποντένσε έβαλε ταφόπλακα στις όποιες αγγλικές ελπίδες πρόκρισης (1-1)

Ο Ολυμπιακός θα είναι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Και μάλιστα κάνοντας τη δική του υπέρβαση, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αποκλείσει αγγλική ομάδα…

 

Ο στόχος επετεύχθη. Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League αφού ξεπέρασε το  εμπόδιο της Μπέρνλι. Οι ερυθρόλευκοι πήραν ισοπαλία 1-1 στο «Ταρφ Μουρ» και υπερασπίστηκαν το 3-1 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακού του… Ιουλίου προβλημάτισε αυτή τη φορά. Δεν είχε τη φρεσκάδα και την καλή κυκλοφορία της μπάλας των  προηγούμενων αγώνων. Το δίδυμο Καμαρά – Μπουχαλάκη δεν λειτούργησε καθόλου καλά, ούτε αμυντικά ούτε δημιουργικά. Δεν έκοψαν, δεν δημιούργησαν παιχνίδι και γενικά ήταν σε άσχημη βραδιά. Κενά υπήρχαν και στο κέντρο της άμυνας αφού ο Βόουκς ταλαιπώρησε Βούκοβιτς και Μιράντα. Οι δύο στόπερ δεν μπορούσαν να μαρκάρουν αποτελεσματικά τον Ουαλό φορ που έφτασε έξι φορές κοντά στο γκολ. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τον Ομάρ που είχε πολύ αργές επιστροφές και δεν βοήθησε επιθετικά τότε μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς γιατί είχε τόσα προβλήματα αμυντικά ο Θρύλος.

Ο Φορτούνης και ο Ποντένσε προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις, αλλά δεν είχαν συμπαραστάτες, αφού και ο Λάζαρος δεν ήταν σε καλή βραδιά.

Το γκολ του Ολυμπιακού (83′) ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ο Χασάν,  (με τη συνδρομή και του Καμαρά) έκλεψε τη μπάλα έδωσε στον Φορτούνη και αυτός την σέρβιρε στον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος αφού… χόρεψε τον Μπάρντσλεϊ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Μπέρνλι.

Οι Άγγλοι ισοφάρισαν τρία λεπτά αργότερα με τον Βίντρα σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι έμειναν μακριά από τον καλό εαυτό τους αφού σε κανένα χρονικό σημείο δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους. Η Μπέρνλι, μια κλασική αγγλική ομάδα με τις μακρινές πάσες και το δυναμισμό των παικτών της κατάφερε να αποσυντονίσει τον Ολυμπιακό.

Αμυντικά κενά στο πρώτο ημίχρονο

Πολλά κενά στην αμυντική λειτουργία του παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ομάρ δεν είχε καλές επιστροφές με αποτέλεσμα η Μπέρνλι να βρίσκει χώρους από την δεξιά πλευρά της επίθεσής της και να δημιουργεί φάσεις μπροστά στην εστία του Γιαννιώτη.

Παράλληλα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Μιράντα – Βούκοβιτς) δεν μπορούσε να μαρκάρει αποτελεσματικά τον Βόουκς που προκάλεσε «πονοκεφάλους». Ο υψηλόσωμος και δυναμικός φορ των Άγγλων έφτασε στο πρώτο ημίχρονο πέντε φορές (!) κοντά στο γκολ (13΄,19’,23’,30’ και 44’), γεγονός ανεπίτρεπτο για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Η Μπέρνλι πλησίασε ακόμα μία φορά στο γκολ με τον Χέλντρικ στο 29’ (πρόλαβε ο Γκερέρο και με προβολή έδιωξε σε κόρνερ).

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε να αντιπαραθέσει τις ευκαιρίες του Ποντένσε στο 7’ και το 42’. Πολύ φτωχή συγκομιδή…

Το πρόβλημα των ερυθρόλευκων ήταν ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να «σπάσουν» τον ρυθμό της Μπέρνλι. Οι Άγγλοι με μπαλιές τριάντα μέτρων κατάφεραν να αποσυντονίσουν την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Το β’ ημίχρονο

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Η Μπέρνλι πίεσε ψηλά και έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 48’ με τον Βόουκς που σημάδεψε το δοκάρι του Γιαννιώτη. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε σωτήρια απόκρουση στο 52’ και τρία λεπτά αργότερα ο Μπάρνς δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση στη συνέχεια και είχε δυο καλές στιγμές με τους Γκερέρο (57’) και Φορτούνη (62’). Το ματς στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο απέκτησε άγρια ομορφιά με πολλές φάσεις κυρίως στην εστία του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε το προβάδισμα με τον Ποντένσε στο 83′. Ο Πορτογάλος σκόραρε μετά από ασίστ του Φορτούνη.

Η απάντηση της Μπέρνλι ήρθε στο 86′ με πλασέ του Βίντρα.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση (αυτό ήταν  το ζητούμενο) και περιμένει να μάθει τους αντιπάλους του στον όμιλο στην αυριανή κλήρωση.

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Μι, Λένον (75′ Κόρκ), Χέντρικ, Γουέστγουντ, ΜακΝιλ (75′ Γουντ), Βόουκς, Μπαρνς (65′ Βίντρα)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης (88′ Τοροσίδης), Ποντένσε (94′ Σισέ), Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο (71′ Χασάν)

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς