19.8 C
Athens

Άρης – ΟΦΗ 0-0: «Θύματα» της πρεμιέρας οι νωχελικοί Κίτρινοι

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έπεσε στην παγίδα της πρεμιέρας απέναντι σε έναν πολύ καλά στημένο ΟΦΗ, που με τη σειρά του ξεκίνησε με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις της νέας σεζόν

Ο Άρης έμεινε στο «0» με τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα του στην Super League, αγνοώντας την ποδοσφαιρική ταυτότητα που είχε βρει στα φιλικά προετοιμασίας. Η ομάδα του Νιόπλια στήθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, περιόρισε τα επιθετικά ατού των Κιτρινόμαυρων και έφυγε με θετικό αποτέλεσμα μπροστά στο σχεδόν κατάμεστο Χαριλάου, σε μία πρεμιέρα που θα θυμόμαστε έντονα για τις εκπλήξεις της.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με 6 νέα πρόσωπα σε σχέση με την περσινή σεζόν, δεν έβγαλαν στο χορτάρι τη νοοτροπία που τους είχε περάσει ο Μάντζιος από τα φιλικά και έχοντας σε κακή μέρα τους Σάσα και Εντιαγέ ήταν προβλέψιμοι και εν τέλει «άσφαιροι» στο ματς. Σημαντικός βαθμός για τον ΟΦΗ που μπήκε με το… δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις της νέας σεζόν.

Oι Κίτρινοι μπήκαν δυνατά στο ματς, ασκώντας πίεση στην πρώτη ζώνη άμυνας του ΟΦΗ και επιτιθέμενοι κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα με Μαντσίνι, Καμαρά και Σούντγκρεν να βγάζουν συνεργασίες, δίχως όμως να έχουν το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Από εκείνη την πλευρά προήλθε και η πρώτη καλή φάση του Άρη με τον Σουηδό μπακ να πατάει στην περιοχή, αλλά να αργεί χαρακτηριστικά να εκτελέσει τον Εμπασί.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα σημαντικά κενά του Άρη στο χώρο του κέντρου και δημιούργησαν επίσης νωρίς (5’) την πρώτη τους και μοναδική καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος, όταν ο Καστάνιος δέχθηκε την κάθετη Καμάου, βρέθηκε πρόσωπο με τον Ντένις αλλά καθυστέρησε επιδεικτικά δίνοντας την ευκαιρία στον Μπράμπετς να τον προλάβει και να παραχωρήσει το κόρνερ.

Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου 45λεπτου ο Άρης «βραχυκυκλώθηκε» στο χώρο του άξονα με αποτέλεσμα να είναι μονοδιάστατος και σε πολλά σημεία προβλέψιμος στον τρόπο ανάπτυξης του, κατά βάση από την δεξιά του πτέρυγα.

Oι μεγάλες φάσεις για το κιτρινόμαυρο προβάδισμα ήρθαν στο 10’ με τον Γκάμα να αστοχεί από δύσκολη γωνία και στο 32’, όταν ο Καμαρά έκλεψε κοντά στην περιοχή από τον Μαρινάκη (με υποψία φάουλ) και εκτέλεσε περίπου 2 μέτρα έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι «Ομιλήτες» κάθισαν πίσω, έπαιξαν έξυπνα στο open play παιχνίδι και περιόρισαν τα επιθετικά ατού των Κιτρινόμαυρων, σε σημείο που ανάγκασαν τον Άκη Μάντζιο να αλλάξει άμεσα τα πλάνα του στις αρχές του δευτέρου μέρους, ρίχνοντας στη «μάχη» τον Ιτούρμπε στη θέση του Μπρούνο Γκάμα και ανεβάζοντας αισθητά τις γραμμές του.

Ωστόσο η ομάδα του Μάντζιου δεν κατάφερε ποτέ να βρει με αξιώσεις το δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς είχε μόλις μία τελική στην εστία στο δεύτερο μέρος και έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, πετώντας δύο πολύτιμους βαθμούς, τη στιγμή που αναμένει και την ανατροπή της ποινής για το -6.

Μοναδική αξιόλογη φάση στην επανάληψη η κεφαλιά του Εντιαγέ στο 83′ μετά από φάουλ του Ιτούρμπε, με τον Εμπασί να αντιδρά και πάλι σωστά.

Άρης – ΟΦΗ 0-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Τζήλος

Κίτρινες: Πασαλίδης, Γκαλιέγος, Καμαρά, Διαμαντής

Άρης: Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ, Εντιαγέ, Σάσα, Μαντσίνι (86’ Χαϊροβιτς), Μπερτόγλιο (78’ Μάνος), Γκάμα (57’ Ιτούρμπε), Καμαρά.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης (51’ Διαμαντής), Βούρος, Πασαλίδης, Κοροβέσης, Ντε Γκούζμαν, Γκαγιέγος, Καμάου (76’ Ουές), Νέιρα (76’ Σελίμοβιτς), Φαν Ντάινεν (63’ Λάμπρου), Καστάνιος (63’ Ντουρμισάι).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς