17.2 C
Athens

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η κλοπή 763.700 από το χρηματοκιβώτιο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την οποία δεν έγραψε ποτέ κανείς!

Καλησπέρα από το συννεφιασμένο Μπέρμιγχαμ. Στην καριέρα μου έχω κληθεί να εξιχνιάσω κάμποσα εγκλήματα. Και όπως καταλαβαίνετε, έχω αντικρίσει μερικές τις πιο αποτρόπαιες εικόνες που μπορούν να δουν τα μάτια ενός ανθρώπου. Κατά βάθος όμως, πίσω από το προφίλ του σκληρού Επιθεωρητή, είμαι ένας απλός και ευαίσθητος τύπος. Δε σας κρύβω λοιπόν ότι πληγώθηκα όταν διάβασα στο twitter το παρακάτω τιτίβισμα από τον διευθυντή του FWS:

Επειδή δηλαδή δεν έχω προλάβει ακόμη να προβιβαστώ σε Μέγα Επιθεωρητή, μου το χτύπησε και μάλιστα δημόσια. Έχουν όμως γνώση οι φύλακες. Και οι Επιθεωρητές. Γι’ αυτό και θα απαντήσω με μια αποκάλυψη που θα κάνει έναν «χαμούλη», αν τη χρησιμοποιώ σωστά τη φράση που έμαθα προχθές κατά το ταξίδι – αστραπή που έκανα στην Αθήνα.

Εγώ, ο ξακουστός Inspector Campbell έχω την υποχρέωση να σας ενημερώσω πως η κλοπή στο χρηματοκιβώτιο της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν είναι πρωτόγνωρη. Και μόλις διαβάσετε παρακάτω, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι καν περίεργη μπροστά σε ό,τι συνέβη πριν από λίγα χρόνια…

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 2016 λοιπόν, κλάπηκαν(;) – αφαιρέθηκαν(;) από το χρηματοκιβώτιο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός 763.700 ευρώ. Όχι στο περίπου, ακριβώς 763.700 ευρώ. Και όχι στο μιλητό, επιβεβαιωμένα. Το λέω αυτό διότι τα 500 χιλιάρικα του Ολυμπιακού δεν είναι επιβεβαιωμένα από την ΚΑΕ. Επιβεβαιωμένη είναι μονάχα η κλοπή. Μπορεί να ήταν περισσότερα, μπορεί και λιγότερα. Μπορεί η αστυνομία για δικούς της λόγους να διέρρευσε ένα ποσό που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Ξέρετε, τα κάνουμε αυτά εμείς οι μπάτσοι…

Πως ξέρω όμως εγώ ο σπουδαίος Επιθεωρητής Κάμπελ πως συνέβη αυτό και μάλιστα ανήμερα της εθνικής επετείου; Δε χρειάζεται να έχει κάποιος τις πηγές μου, το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρει που να ψάξει. Τα στοιχεία δε βρέθηκαν πεταμένα σε κάποιο κακόφημο μέρος, αλλά είναι εκεί, ήταν πάντα εκεί. Στο επίσημο σάιτ του ΓΕΜΗ!

Αν δε με πιστεύετε, διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα:

9.2 Λοιπές προβλέψεις

Στις 28/10/2016 κλάπηκε το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας, όπου φυλάσσονταν τα τρέχοντα χρηματικά διαθέσιμα και αξιόγραφα. Η εταιρεία διενήργησε πρόβλεψη για τη ζημία εκ του γεγονότος αυτού ποσού € 763.700,00, επιβαρύνοντας τα αποτελέσματα της παρούσας χρήσεως.

Το επίμαχο απόσπασμα προέρχεται από το επίσημο έγγραφο που μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας κλικ στον κάτωθι σύνδεσμο:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΕ ΠΑΟ PAO KAE

 

Η μεγάλη ατυχία και η διαβολική σύμπτωση είναι ότι στις 30/6/2016 είχαν ταμείο (σε μετρητά) 763.701,65 € τα οποία και κανονικά θα παρουσιάζονταν μαζί με τα υπόλοιπα κέρδη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Πάντως από το ταμείο στο τέλος Ιουνίου, οι κλέφτες τους άφησαν 1,65 € για τα τρέχοντα έξοδα τους…

Αυτό κι αν είναι περίεργο, αγαπητοί αναγνώστες και συνάδελφοι Επιθεωρητές!  Το αντίστοιχο περσινό τους ταμείο (30/6/2015) ήταν 1.630,94 € όπως προκύπτει από τον επίσης δημοσιευμένο ισολογισμό. Ποιος ξέρει τι τους έπιασε και μάζευαν σπυρί – σπυρί τις εισπράξεις τους στο χρηματοκιβώτιο τους…

Για τις ομάδες, σεζόν θεωρείται από 1/7 έως 30/6 του επόμενου έτους. Ο ισολογισμός που αναφερόμαστε είναι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από 1/7/15 – 30/6/16. Η ληστεία έγινε αφού έχει κλείσει της σεζόν και κανονικά αυτό το συμβάν θα έπρεπε να αναγραφεί στον επόμενο ισολογισμό. Βέβαια το συγκεκριμένο ποσό ήταν κέρδος για την κερδοφόρα ΚΑΕ Παναθηναϊκός οπότε θα έπρεπε να καταβληθούν και φόροι!

Σας φαίνονται απίστευτα όλα αυτά; Ή μήπως το πιο απίστευτο είναι ότι ποτέ κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε γράψει λέξη για το συγκεκριμένο, σοβαρότατο γεγονός. Με δεδομένο ότι το θέμα του Ολυμπιακού διέρρευσε από αστυνομικές πηγές, δυο τινά μπορεί να συνέβησαν. Ή οι «αστυνομικές πηγές» είναι τρομερά εχέμυθες στα θέματα του μπασκετικού Παναθηναϊκού ή δεν έλαβαν ποτέ γνώση του θέματος.

Όπως και να ‘χει, είναι ξεκάθαρο πλέον πως η ώρα των πραγματικών Επιθεωρητών έχει έρθει. Και τώρα πρέπει να τεθούν τα πιο καυτά ερωτήματα. Ενδεικτικά μου έρχονται στο μυαλό τα εξής:

1. Πώς γίνεται να υπάρχουν 763.700 ευρώ σε ένα χρηματοκιβώτιο;

2. Από που εισπράχθηκαν;

3. Πώς και δε βρέθηκε ο ένοχος;

4. Γιατί δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία ή από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός;

5. Τι θα κάνουν τώρα όλοι αυτοί που το έπαιζαν συνάδελφοι Επιθεωρητές προχθές και χαρακτήριζαν «περίεργη» την υπόθεση;

6. Θα ανεβάσει κάποιο χαριτωμένο instagram story ο αγαπητός Δημήτρης Γιαννακόπουλος όπως έκανε προχθές που έγραφε για κλοπές – μαϊμούθ; Δεν μπορεί, ένας τύπος με τέτοια αίσθηση του χιούμορ θα διαθέτει τόνους αυτοσαρκασμού.

Σας αφήνω γιατί χτυπάει το κόκκινο τηλέφωνο και η Αυτής Μεγαλειότητα προηγείται…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς