Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Ο τρομερός Μορόν τιμώρησε τους Πράσινους και καταδίκασε τον Αλόνσο (vid)

Με ένα ακόμη γκολ μεγάλης κλάσης ο πρώτος σκόρερ της Super League τιμώρησε τους αδιάβαστους Πράσινους και ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον Ντιέγκο Αλόνσο που τα... άκουσε για τα καλά από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ

Ο τρομερός Λορέν Μορόν σκόραρε ξανά στην πρώτη τελική του Άρη στην εστία για να καταδικάσει τον Ντιέγκο Αλόνσο καθώς ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο νίκη, προηγήθηκε, αλλά στο τέλος της βραδιάς κινδυνεύει να μείνει ακόμα και στο -7 από την κορυφή της Super League μετά το τελικό 1-1 στο ψυχρό ΟΑΚΑ.

ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΚΟΛ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΡΟΝ

Κάπως έτσι ο Άρης έμεινε όρθιος στο ΟΑΚΑ για να φτάσει τους 18 βαθμούς και να παραμείνει στην κορυφή με την υπογραφή του Μορόν όσο ο «άρρωστος» Παναθηναϊκός έμεινε ακόμα πιο πίσω στη μάχη της κορυφής, από την οποία πλέον απομακρύνεται επικίνδυνα και όπως φαίνεται θα συνεχίσει την προσπάθειά του χωρίς τον Ουρουγουανό τεχνικό στην άκρη του πάγκου.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό από την αρχή και τον Άρη να έχει την πρώτη καλή στιγμή δείχνοντας την πρόθεση να πιέσει ψηλά από νωρίς την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Οι Πράσινοι κάπως αφυπνίστηκαν από το νωθρό τους ξεκίνημα και μετά το 10′ κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο ψάχνοντας τρόπο να ανοίξουν την καλοστημένη άμυνα του Άρη, που ξεκίνησε με τον Βέλεθ στο πλάι του Μπράμπετς καθώς ο Φαμπιάνο δεν ήταν στο 100% της ετοιμότητας του.

Το «τριφύλλι» το έψαχνε, ο Άρης κρατούσε στην άμυνα και περίμενε να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση με τις μεγάλες στιγμές του ματς να είναι ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες. Χλιαρή υπεροχή από τη μία, πολλή τακτική από την άλλη, μέχρι να έρθει μία κόντρα πάνω στον Μόντσου από ενέργεια του Μπακασέτα για να φτάσει η μπάλα από καραμπόλα στα πόδια του Τετέ που με ένα κοντρόλ και ένα έξυπνο τελείωμα με το μυτάκι νίκησε τον Κουέστα για το 1-0, στην ουσιαστικά πρώτη καλή στιγμή της ομάδας του Αλόνσο στο παιχνίδι.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι στην εξίσωση του αγώνα με το 1-0 να διαμορφώνεται λόγω της κλάσης το Τετέ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Στην επανάληψη ήταν ξεκάθαρο πως ο Άρης έπρεπε να πάρει ρίσκα, να αλλάξει την τακτική του προσέγγιση και να γίνει πιο απειλητικός. Από το πρώτο λεπτό και την απόπειρα του Σίστο να εκτελέσει μέσα από την περιοχή φάνηκε ότι οι Θεσσαλονικείς θα ψαχτούν για την ισοφάριση βλέποντας πως ο Παναθηναϊκός είχε κενά στην άμυνά του και σοβαρά προβλήματα στη δημιουργία.

Έτσι κι έγινε με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να πατάει συχνότερα περιοχή ειδικά μετά τις αλλαγές των Σαβέριο και Χουάνκαρ που έδωσαν μεγαλύτερη πνοή στην αριστερή πλευρά.

Όλα αυτά μέχρι το 72′ όταν ο Μορόν έπιασε ένα άψογο «ξερό» σουτ λίγο έξω από την περιοχή για να φέρει το ματς στα ίσια μετά από πάσα του Σαβέριο. 1-1 με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ισπανού killer.

Ο Άρης διαχειρίστηκε με σχετική άνεση το 1-1 μέχρι το φινάλε του ματς, με τον νευρικό Παναθηναϊκό να έχει δύο καλές στιγμές με προσωπικές ενέργειες των Ιωαννίδη και Τζούρισιτς, δίχως όμως αποτέλεσμα. Η πρώτη κατέληξε στα πόδια του Κουέστα και η δεύτερη ένα μέτρο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-1

Σκόρερ: 33′ Τετέ / 72′ Μορόν

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Τσβάιερ (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Μλαντένοβιτς, Αράο / Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (72′ Ουναΐ), Αράο, Μπακασέτας, Τετέ, Πελίστρι (72′ Τζούρισιτς), Γερεμέγεφ (61′ Ιωαννίδης)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ (57′ Χουάνκαρ), Μπράμπετς, Βέλεθ (75′ Φαμπιάνο), Μόντσου, Σιφουέντες, Μάνου Γκαρθία (75′ Νταρίντα), Ντιαντί, Σίστο (57′ Σαβέριο), Μορόν (83′ Κουάισον)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Είναι μια δύσκολη περίοδος, η οποία όμως θα γυρίσει

Βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πιο συμπαγής και...

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2: Ιστορικός θρίαμβος των Κρητικών και άγρια γιούχα στην Τούμπα

Ο Σαλσέδο μπήκε στο 74' και μέχρι το 79' έφερε τούμπα το ματς με γκολ κι ασίστ για την ιστορική νίκη των Κρητικών, που έφερε γιούχα στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο και τον Άρη μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 71-78: Τρίποντη εκτέλεση στο ΣΕΦ και πράσινο προβάδισμα για το πλεονέκτημα (hls)

Μπράουν και Ναν έβαλαν 10 τρίποντα στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη μάχη με τον Ολυμπιακό στη φετινή GBL, με τους Ερυθρόλευκους να εμφανίζονται ξανά προβληματικοί στην άμυνα σε μια δύσκολη περίοδο που αναζητούν ρόλους και αυτοπεποίθηση

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ομάδα έχει προπονητή, δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης του»

Τα σενάρια που ήθελαν τον Ντιέγκο Αλόνσο να απομακρύνεται...

Αστέρας – Ολυμπιακός 1-0: Άξιος της μοίρας του, ήττα από τους Αρκάδες μετά από 10 χρόνια

Ο Ολυμπιακός έχασε για πρώτη φορά από τον Αστέρα Τρίπολης μετά τον Μάρτιο του 2014, μετράει μόλις μια νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές και μπαίνει επίσημα σε βαθιά κρίση ταυτότητας - Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους Αρκάδες από τον Ιανουάριο

Ο Μαρκ Κασαδό, οι… μπάλες και ο ασυνήθιστος τσαμπουκάς του επόμενου μεγάλου ταλέντου της Μασία

Ο 21χρονος Μαρκ Κασαδό έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση της Μπαρτσελόνα μέσα στο Μπερναμπέου και έδειξε πως αποτελεί το επόμενο next big thing για τη μεσαία γραμμή της ομαδάρας του Φλικ

Π. Κωνσταντινίδης: Όταν λείπει ο προπονητής από τον πάγκο, όλα είναι διαφορετικά

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να...

Φιορεντίνα – Ρόμα 5-1: Τη διέλυσε και πάτησε 4άδα

Εμφατική νίκη πήρε η Φιορεντίνα με 5-1 επί της...

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού υποδέχθηκαν με συνθήματα την αποστολή στο ΟΑΚΑ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο...