Εφές – Ολυμπιακός: Την τελευταία στιγμή για Οτούρου και Λάρκιν, παλιά παράδοση σε νέο γήπεδο θέλουν να σπάσουν οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο νεόκτιστο γήπεδο της Εφές και φιλοδοξεί να σπάσει την κατάρα του παλιού «Σινάν Ερντέμ» όπου μετρούσε έξι σερί ήττες - Διαβάστε τα τελευταία νέα για την κατάσταση των Νταν Οτούρου και Σέιν Λάρκιν

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη δυο εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της Euroleague, όπου ηττήθηκε από τη Φενέρ σε ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στη διοργάνωση. Στο διάστημα που μεσολάβησε οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν ξανά τον Μουσταφά Φαλ, ενώ είναι σαφής η αγωνιστική άνοδος του Εβάν Φουρνιέ και του Κώστα Παπανικολάου, δυο παικτών με κομβική σημασία για τα φετινά πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι Ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται για πρώτη φορά στο νεόκτιστο Basketball Development Center και αυτό το γεγονός από μόνο του δίνει μια νότα… αισιοδοξίας. Βλέπετε, οι προηγούμενες έξι αναμετρήσεις του ως φιλοξενούμενος της Εφές στο Σινάν Ερντέμ είχαν όλες ακριβώς την ίδια – κακή – τύχη. Έξι αγώνες, έξι ήττες, με την τελευταία νίκη του Ολυμπιακού να χρονολογείται πριν από σχεδόν επτά χρόνια.

Στις 22 Δεκεμβρίου του 2017, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου νίκησε με 58-61 στην Πόλη, αναγκάζοντας τον Αταμάν σε 0/2 στο ξεκίνημα μιας θητείας που έμελλε να εξελιχθεί θριαμβευτική τα επόμενα χρόνια. Δυο μέρες πριν ο Τούρκος τεχνικός είχε κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Εφές, χάνοντας με 86-68 στη Μόσχα από τον νυν «αιώνιο» αντίπαλό του, Γιώργο Μπαρτζώκα. Εκείνη τη σεζόν η τουρκική ομάδα τερμάτισε τελευταία, το καλοκαίρι του 2018 άλλαξε σχεδόν ολόκληρο το ρόστερ βάζοντας τις βάσεις για το back to back που ολοκληρώθηκε μια τετραετία αργότερα.

Μετά από έξι σερί ήττες λοιπόν, οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν απόψε ένα νέο ξεκίνημα στο νέο γήπεδο της Εφές. Η οποία προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα της τριετίας 2019/22, αφού τα τελευταία δυο χρόνια έμεινε εκτός πλέι οφ. Οι Τούρκοι νίκησαν στην πρεμιέρα την τραγική Βίρτους (που μετράει μόλις μια νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια της στη Euroleague) αλλά στη συνέχεια ηττήθηκαν στα… εγκαίνια του νέου τους γηπέδου από τη Φενέρ και την περασμένη Τρίτη έχασαν ξανά στο Βελιγράδι από τη Μακάμπι.

Πουαριέ και Νουόρα δείχνουν από νωρίς ότι θα είναι σημεία αναφοράς στην προσπάθεια ανάκαμψης της δις πρωταθλήτριας Ευρώπης, ενώ απόψε ο Μιγιάτοβιτς θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Ελάιτζα Μπράιαντ που εξέτισε την τιμωρία μιας αγωνιστικής για το επεισόδιο με τον Μπιμπέροβιτς στον τουρκικό εμφύλιο. Εκείνο ωστόσο που απασχολεί τον Σέρβο τεχνικό ενόψει Ολυμπιακού, είναι η συμμετοχή δυο κομβικών παικτών στο ματς.

Ο Νταν Οτούρου, που έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά με 23 και 28 βαθμούς PIR στις δυο πρώτες αγωνιστικές, έπαιξε μόλις 6′ στο Βελιγράδι προτού αποχωρήσει με τραυματισμό στον αστράγαλο. Η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για ελαφρύ διάστρεμμα αλλά ακόμα κι έτσι η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη στο αποψινό ματς και θα αποφασιστεί λίγη ώρα πριν το τζάμπολ.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση του Σέιν Λάρκιν. Ο οποίος, σε αντίθεση με τον Οτούρου, δεν έχει μπει φορτσάτος στη σεζόν, ωστόσο η παρουσία του και μόνο συνιστά κίνδυνο για οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Λάρκιν αγωνίστηκε κανονικά κόντρα στη Μακάμπι (σχεδόν 24 λεπτά), ωστόσο ο Μιγιάτοβιτς δήλωσε χτες ότι ταλαιπωρείται από προηγούμενο τραυματισμό και έχει επιβαρυνθεί. Ο πιο πρόσφατος τραυματισμός του Αμερικανού (που αγωνίζεται στην εθνική Τουρκίας) ήταν ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο στα μέσα Σεπτέμβρη, ωστόσο δεν είναι απολύτως σαφές αν σε αυτόν αναφέρεται ο τεχνικός της Εφές.

Όπως και να ‘χει ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει καταστρώσει πλάνα για την αντιμετώπιση όλων των αντιπάλων, πλην του Χόλατζ που δεδομένα δεν θα αγωνιστεί. Τώρα, αν τελικά απουσιάσει κάποιος εκ των Οτούρου, Λάρκιν, αυτή θα είναι μια συνθήκη που σίγουρα δεν θα στενοχωρήσει κανέναν στην ερυθρόλευκη ομάδα, η οποία θέλει επιτέλους να σπάσει την κατάρα – έστω και σε νέο γήπεδο πλέον – και να φτάσει στο 3-1 που θα τη βάλει δυνατά στην τετράδα. Ίσως μάλιστα τη φέρει με ισοβαθμία στην κορυφή, αν η Μπαρτσελόνα καταφέρει να σπάσει το αήττητο του Ερυθρού Αστέρα που αποτελεί μέχρι στιγμής την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Τιμωρία πέντε αγωνιστικών στον Β. Μαρινάκη για «ανάρμοστη συμπεριφορά», η Νότιγχαμ άσκησε έφεση

Ποινή πέντε αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη από την...

Ο Ολυμπιακός έγινε το απόλυτο αφεντικό για την πρόκριση με επίδειξη έξυπνου παιχνιδιού στο Μπράσοφ

Ορθολογικό στήσιμο, οξυδερκές παιχνίδι και υψηλού επιπέδου απόδοση: ο Ανδρέας Καταχανάς σχολιάζει το άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από την πόλη του Κόμη Δράκουλα και ανυπομονεί για τις σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές στην κορυφαία διοργάνωση

Το βίντεο της EuroLeague για το ντοκιμαντέρ με τα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού

Η EuroLeague ξεκίνησε το ντοκιμαντέρ «Rivalries», το οποίο θα...

Ο Ολυμπιακός φουλάρει για την απόκτηση του Αθανασίου από τον Ατρόμητο

Για την απόκτηση του Νίκου Αθανασίου ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου κινείται ο Ολυμπιακός

Άρης: Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη ο μάνατζερ του Μορόν για τις υπογραφές του νέου συμβολαίου

Τη Δευτέρα (21/10) αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο μάνατζερ του...

Τιμωρία πέντε αγωνιστικών στον Β. Μαρινάκη για «ανάρμοστη συμπεριφορά», η Νότιγχαμ άσκησε έφεση

Ποινή πέντε αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη από την...

Μπάμπιτς: Είμαστε καλά προετοιμασμένοι σωματικά και τακτικά για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι

Ο Ζέλικο Μπάμπιτς χαρακτήρισε τη Φάιβερς δυνατή ομάδα και...

Νότιγχαμ: Βαριά καμπάνα τριών αγωνιστικών της FA στον Νούνο Εσπίριτο Σάντο

Ακριβά θα πληρώσει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) το ξέσπασμά του...

Αρμάνι: Διάστρεμμα ο Ντιοπ, εκτός για 3-4 εβδομάδες

Ένα σοβαρό πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει ο Έτορε Μεσίνα...

Μοτοσικλέτα έπεσε σε γκρεμό στα Χανιά – Τραυματίστηκε στο κεφάλι ο αναβάτης

Ένα ακόμα σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στους δρόμους της Κρήτης...