Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0: Τέλος στο αρνητικό σερί με Ροντινέι και Ελ Κααμπί

Ο Ροντινέι με πέναλτι άνοιξε τον δρόμο και μια... σπεσιαλιτέ του Ελ Κααμπί από ασίστ του Μουζακίτη οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην πρώτη του νίκη μετά από 29 μέρες

Ο πιο νεανικός Ολυμπιακός άφησε πίσω του τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα και με το… φρέσκο αίμα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου στο Καραϊσκάκη.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε το ρίσκο να κάνει αρκετές αλλαγές (ακολουθούν άλλωστε τα κρίσιμα παιχνίδια με Μπράγκα και Παναθηναϊκό) και δικαιώθηκε απόλυτα απέναντι σε μια ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει τους Κυπελλούχους Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω του αυτόν τον περίεργο Σεπτέμβριο (δεν είχε νίκη στα τρία παιχνίδια που έδωσε πριν υποδεχθεί τον Ατρόμητο), βάζοντας τρεις βαθμούς στο σακούλι του και στοχεύει στο 2/2 για να κάνει μια ήσυχη διακοπή ενσωματώνοντας σταδιακά και τον Γιουσούφ Γιαζίτζι στα πλάνα του.

Με την παρουσία δύο 17χρονων (Μουζακίτη – Κωστούλα), ο Ολυμπιακός ήταν σαφέστατα πιο κινητικός στο πρώτο μέρος. Ο επιθετικός της Κ19 και πρωταθλητής Ευρώπης με τους νέους είχε την πρώτη απειλητική στιγμή για τους Ερυθρόλευκους με κεφαλιά που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης στο 5′, μόλις δύο λεπτά μετά το σουτ του Ουάρντα που μπλόκαρε ο Τζολάκης.

Η κατοχή της μπάλας ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό υπέρ των παικτών του Μεντιλίμπαρ, αλλά οι διάδρομοι ήταν κλειστοί προς την εστία του Χουτεσιώτη. Δύο σουτ του Αποστολόπουλου και του Κοστίνια δεν ανησύχησαν την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, ωστόσο στο 40ό λεπτό ο Ροντινέι έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα.

Η μπάλα πήρε ύψος από την απομάκρυνση των παικτών του Ατρομήτου, ο Χουτεσιώτης βγήκε από τη μικρή περιοχή να μπλοκάρει και γκρέμισε τον Βέλντε που ήταν μπροστά του και μπήκε έξυπνα στη φάση – αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να πέσει πάνω του – με τον Παπαπέτρου να υποδεικνύει το πέναλτι που έφερε το 1-0 του Βραζιλιάνου.

Οι Πειραιώτες δεν απειλούνταν στο δεύτερο μέρος και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν διαρκώς κινδύνους από τη δεξιά πλευρά τους. Ενδεικτικό είναι ότι Κοστίνια και Ροντινέι είχαν αρκετές τελικές και από ένα δοκάρι έκαστος, μέχρι να έρθει το 2-0 που ουσιαστικά τελείωσε μια και καλή το παιχνίδι.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί μπήκε στο ματς στο 69′ και χρειάστηκε πέντε λεπτά για να εκμεταλλευτεί την μπαλιά του Μουζακίτη (με τον 17χρονο να αφήνει πολύ θετικές εντυπώσεις και να παίζει αρκετά κάθετα), πέρασε τον Μπρόρσον και με ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι – που παρά τις αλλαγές δεν έκαναν πολλά πράγματα και εκεί φάνηκε η κομβική απουσία του Καρλίτος – στο 78′ είχαν διπλή ευκαιρία να μειώσουν αλλά το σουτ του Γιουμπιτάνα και ακολούθως αυτό του Μανσούρ δεν βρήκαν εστία.

Ο Μπρόρσον θα μπορούσε να αποβληθεί στο 82′ (αντίκρισε την κίτρινη κάρτα παρά τον έλεγχο από τον VAR και τον ίδιο τον Παπαπέτρου στο μόνιτορ) για το επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γουίλιαν αλλά ο Σουηδός τη γλίτωσε.

Ο Ολυμπιακός με ανοιχτούς τους χώρους βρήκε μερικές ακόμα ευκαιρίες με τον Τσικίνιο και τον Ροντινέι αλλά το 2-0 παρέμεινε ως έχει και ο Ατρόμητος γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα μετά από τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

Σκόρερ: 40′ πεν. Ροντινέι, 74′ Ελ Κααμπί

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Κίτρινες: Αποστολόπουλος, Κωστούλας / Μπρόρσον

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69′ Ορτέγκα), Στάμενιτς (61′ Έσε), Μουζακίτης, Ροντινέι, Ολιβέιρα (61′ Τσικίνιο), Βέλντε (46′ Γουίλιαν), Κωστούλας (69′ Ελ Κααμπί)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Έντερ (82′ Καλοσκάμης), Τσιγγάρας (71′ Μίχορλ), Ουάρντα, Μπάκου, Φαν Βέερτ (61′ λ. τρ. Γιουμπιτάνα)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

MVP του Super Cup ο απίθανος Βεζένκοφ: «Τα κεφάλια μέσα γιατί τίποτα δεν κρίνεται τον Σεπτέμβριο»

Η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό συνοδεύτηκε από...

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Ο κυριαρχικός Πιερό έστειλε την Ένωση στην κορυφή (vid)

Οι Κιτρινόμαυροι πήραν το αθηναϊκό ντέρμπι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ανίκητο στον αέρα Πιερό και σκαρφάλωσαν στην κορυφή του πρωταθλήματος αφήνοντας την ομάδα του Αλόνσο στο -6

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Έσπασε τα δοκάρια ο Δικέφαλος, ο Μανού Γκαρθία έβαψε κίτρινο το ντέρμπι

Παιχνίδι με καλό ρυθμό, αρκετή ένταση και πολλές φάσεις....

Μεντιλίμπαρ: Κρατάω την εικόνα των παιδιών, υπάρχουν λύσεις για όταν θα έχουμε προβλήματα

Άκρως ικανοποιημένος από την εμφάνιση των νέων παιδιών έμεινε...

Δ. Γιαννακόπουλος: Στις 27 Νοεμβρίου η δίκη για «υποκίνηση σε πράξεις βίας», αυτός είναι ο περιοριστικός όρος που του έχει επιβληθεί

Για υποκίνηση σε πράξεις βίας διώκεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η σχετική δίκη πήρε ημερομηνία για τις 27 Νοεμβρίου

Η Μπράγκα σκόρπισε με 4-0 τη Ρίο Άβε πριν την επιστροφή του Καρβαλιάλ στο Καραϊσκάκη

Στην καλύτερη δυνατή κατάσταση θα ταξιδέψει η Μπράγκα στην...

Στρασμπούρ – Μαρσέιγ 1-0: Της έσπασε το αήττητο και την έριξε από την κορυφή

Η Στρασμπούρ έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη της 6ης αγωνιστικής...

Μπόρατς – Ραντνίκ 2-0: Με φόρα πριν τον Παναθηναϊκό

Δεύτερη σερί νίκη στη Βοσνία που την ανέβασε στην...

MVP του Super Cup ο απίθανος Βεζένκοφ: «Τα κεφάλια μέσα γιατί τίποτα δεν κρίνεται τον Σεπτέμβριο»

Η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό συνοδεύτηκε από...