Τουλάχιστον 100 νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο

Από νωρίς το πρωί σήμερα το Ισραήλ εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων στον νότιο Λίβανο εναντίον τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν σήμερα Δευτέρα, μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και γιατροί, από τα ισραηλινά πλήγματα.

«Περισσότερες από 300 θέσεις της Χεζμπολάχ έχουν πληγεί»
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής σήμερα έχει πλήξει περισσότερες από 300 θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Πρόκειται για το πιο ευρύ κύμα αεροπορικών επιθέσεων εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, βάζοντας στο στόχαστρο ταυτόχρονα θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, την κοιλάδα Μπεκάα στα ανατολικά και σε βόρεια επαρχία κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Απάντησε με ρουκέτες η Χεζμπολάχ
Νωρίς το μεσημέρι σειρήνες άρχισαν να ηχούν και πάλι σε περιοχές της κεντρικής και της Κάτω Γαλιλαίας, προειδοποιώντας για εισερχόμενες ρουκέτες από τον Λίβανο. Ένα μπαράζ περίπου 35 ρουκετών εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο στην περιοχή Safed, λέει ο IDF.

Σύμφωνα με τον στρατό, αρκετοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικές άμυνες, ενώ άλλοι έπληξαν ανοιχτές περιοχές και κοντά στην κοινότητα Αμιάντ.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ την τελευταία ώρα αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στο Σαφέντ, καθώς και σε εγκαταστάσεις που ανήκουν στην αμυντική εταιρεία Rafael κοντά στη Χάιφα.

Λιβανέζοι εγκαταλείπουν τις περιοχές που επλήγησαν από το Ισραήλ
Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν Λιβανέζους κατοίκους να φεύγουν από περιοχές στα νότια της χώρας που πλήττονται από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Νωρίτερα σήμερα ο Ισραηλινός Στρατός προειδοποίησε τους αμάχους να φύγουν από τις περιοχές που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ για την αποθήκευση όπλων. Κάτοικοι έλαβαν κλήσεις από λιβανέζικο αριθμό που τους καλούσε να απομακρυνθούν αμέσως σε απόσταση 1 χλμ από κάθε θέση που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, ανέφερε ρεπόρτερ του Reuters στο νότο, ο οποίος έλαβε την κλήση.

Ο υπουργός Πληροφοριών του Λιβάνου Ζιάντ Μακάρι είπε ότι το υπουργείο του είχε λάβει παρόμοια κλήση με εντολή να εκκενωθεί το κτίριο, αλλά είπε ότι το υπουργείο δεν θα κάνει κάτι τέτοιο. «Πρόκειται για ψυχολογικό πόλεμο», είπε ο Μάκαρι στο Reuters.

Πρωθυπουργός Λιβάνου: Το Ισραήλ έχει ένα «σχέδιο καταστροφής» της χώρας
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατήγγειλε σήμερα ότι το Ισραήλ έχει καταρτίσει ένα «σχέδιο καταστροφής» της χώρας. «Η συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον του Λιβάνου είναι ένας πόλεμος εξόντωσης από κάθε άποψη, ένα σχέδιο καταστροφής με στόχο την εξάλειψη των λιβανέζικων χωρών και πόλεων», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Μικάτι.

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός ζήτησε εξάλλου από «τον ΟΗΕ και τη Γενική Συνέλευση καθώς και από τις χώρες με επιρροή να αποτρέψουν την επίθεση».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Κουάισον κι επίσημα στον Άρη, υπέγραψε για δύο χρόνια ο Σουηδός φορ

Παίκτης του Άρη και με τη βούλα είναι από...

Τεράστιο σοκ με Ρόδρι στη Σίτι: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, σύμφωνα με τη Marca

Ο κορυφαίος παίκτης του Euro και φαβορί για τη φετινή Χρυσή Μπάλα είναι και ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν, αφού ασφαλείς πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός για πολλούς μήνες

Καραπαπάς για το χέρι του Μουκουντί: «Η UEFA ξεκαθάρισε τα πράγματα αλλά η βαθμολογία θα παραμείνει αλλοιωμένη»

Η Επιτροπή Διαιτητών της UEFA αναφέρει πως όταν η μπάλα κατευθύνεται...

Ο Λουτσέσκου κέρδισε Κόλεϊ, Μπακαγιόκο και ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για μάχη στην Πόλη

Κόλεϊ και Μπακαγιόκο έκαναν περισσότερα από αυτά που περίμενε ο Λουτσέσκου στο ντεμπούτο τους και ο ΠΑΟΚ πάει με έξτρα επιλογές και την ψυχολογία στα ύψη για μάχη κόντρα στη Γαλατάσαραϊ, θέλοντας να ξεκινήσει το ταξίδι του στη League Phase του Europa League με ένα μεγάλο αποτέλεσμα

Ανατροπή με Σιόβα: Υπογράφει στη Λαμία και επιστρέφει μετά από 7 χρόνια στη Super League

Μπορεί ο Δημήτρης Σιόβας να παρουσιαζόταν μέχρι χθες ως......

Νέα οδηγία της UEFA για τo χέρι: «Φάσεις σαν του Κουκουρέγια πρέπει να δίνονται πέναλτι»

Μεγάλη συζήτηση σήκωσε το χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια στον...

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν το απόγευμα της Δευτέρας τα εισιτήρια για Ατρόμητο

Στη διάθεση του κόσμου του Ολυμπιακού θα βρίσκονται από...

Κουάισον κι επίσημα στον Άρη, υπέγραψε για δύο χρόνια ο Σουηδός φορ

Παίκτης του Άρη και με τη βούλα είναι από...

Χωρίς Φαμπιάνο και Σουλεϊμάνοφ κόντρα στον Εθνικό ο Άρης

Με την προπόνηση, που θα γίνει το μεσημέρι της...

Πυροβολισμοί με έναν τραυματία στην Ομόνοια

Πυροβολισμοί έπεσαν το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή της...

«Η Λίνα Σουλούκου μπορεί να συνεχίσει στη Σαουδική Αραβία»

Η Λίνα Σουλούκου γνωστοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής (22/9)...

Τεράστιο σοκ με Ρόδρι στη Σίτι: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, σύμφωνα με τη Marca

Ο κορυφαίος παίκτης του Euro και φαβορί για τη φετινή Χρυσή Μπάλα είναι και ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν, αφού ασφαλείς πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός για πολλούς μήνες