Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Ο Μανού Γκαρθία τιμώρησε το ερυθρόλευκο ναυάγιο

Η τραγική εικόνα των Πειραιωτών τιμωρήθηκε σκληρά από τον Μανού Γκαρθία που με γκολ και ασίστ έβαλε την εκτός και τόπου και χρόνου ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε βαθιά κρίση

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε πολύ κακή εικόνα (και) στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να ηττηθεί με κάτω τα χέρια (2-1) από τον σαφώς ανώτερο Άρη που αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στην τελική ενέργεια θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα.

Για τους Ερυθρόλευκους όχι μόνο δεν έγινε μάθημα το πάθημα της γκέλας με τον Παναιτωλικό, αλλά προβλημάτισαν ακόμη περισσότερο με την κάκιστη εικόνα και νοοτροπία τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να τιμωρεί σχεδόν κάθε αμυντική αφέλεια του Ολυμπιακού για να πάρει μία δίκαιη νίκη αφήνοντας πίσω την ήττα της προηγούμενης Κυριακής από τον ΟΦΗ.

Ο Μανού Γκαρθία με γκολ και ασίστ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Θεσσαλονικείς, με τον Λορέν Μορόν να σκοράρει ξανά (τέταρτο γκολ στη σεζόν) με προβολή σε μία αρκετά οριακή φάση που το VAR -με τις γραμμές- έκρινε πως ήταν καθόλα νόμιμη.

Το μόνο που κατάφεραν οι Πειραιώτες ήταν να μειώσουν στο τέλος (90+6′) με πλασέ του Ελ Κααμπί, ο οποίος σκόραρε για τέταρτη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στους Κίτρινους της Θεσσαλονίκης.

Μετά κι από αυτή την 5η αγωνιστική ο Ολυμπιακός έμεινε στην 3η θέση με 10 βαθμούς ενώ ο Άρης ανέβηκε 4ος έχοντας πλέον 8 πόντους.

Αυτή η νίκη μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως η πιο άνετη των Κιτρίνων επί του Ολυμπιακού μετά από εκείνη του 2010 (2-0) όταν την ερυθρόλευκη εστία υπερασπιζόταν ακόμα ο Αντώνης Νικοπολίδης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στην πρώτη του επίσκεψη στην εστία του Ολυμπιακού ευτύχησε να σκοράρει. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μάγιο έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Ερυθρολεύκων με τον Ντιαντί να προσπερνά με ωραία ενέργεια τον Ορτέγκα και να μοιράζει στον Μανού Γκαρθία που περίπου από το σημείο του πέναλτι εκτέλεσε τον Τζολάκη με φαλτσαριστό σουτ για το 1-0.

Οι Κίτρινοι αιφνιδίασαν και αποδιοργανώσαν τους Πειραιώτες αρκετά νωρίς στο ματς, με τον Ολυμπιακό να αναζητά αντίδραση στα επόμενα λεπτά και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Ωστόσο η πίεση του Άρη στην πρώτη πάσα και η καλή του αμυντική αλλά και ανασταλτική λειτουργία δυσκόλεψε αρκετά την ομάδα του Μεντιλίμπαρ που αναζητούσε ανεπιτυχώς τρόπους να «σπάσει» τη διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός, όπως και στο ματς με τον Παναιτωλικό, ήταν φανερό πως είχε αρκετά προβλήματα στη δημιουργία και ελάχιστες ιδέες στο επιθετικό τρίτο με τους Βέλντε και Ζέλσον Μαρτίνς εκτός αγώνα στο πρώτο 45λεπτο και τον Τσικίνιο να προσπαθεί να «φτιάξει» μόνος του παιχνίδι ανάμεσα στις γραμμές.

Ο Πορτογάλος μέσος ήταν κι αυτός που δημιούργησε τις δύο πιο απειλητικές στιγμές για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ με δύο εκτελέσεις φάουλ στο 21′ και το 35′. Και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χουλιάν Κουέστα, που γενικότερα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος καθότι ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στα πόδια του με κατοχή κοντά στο 60% αλλά δεν έβρισκε τρόπους -σε σετ παιχνίδι- δημιουργήσει καλές φάσεις.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους κακούς Πειραιώτες ήρθε ο Λορέν Μορόν στο 41′ να τιμωρήσει μία ακόμη αργή αντίδραση της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Συγκεκριμένα ο Ισπανός κινήθηκε γρήγορα και έξυπνα πίσω από τα στόπερ του Ολυμπιακού και εκτέλεσε με μία επαφή μετά τη σέντρα ακριβείας του πρωταγωνιστή Μανού Γκαρθία για το 2-0. Η φάση πέρασε από το «σκανάρισμα» του VAR που έκρινε με τις γραμμές πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε μία αρκετά οριακή περίπτωση. Προβάδισμα δύο τερμάτων για τον Άρη στο φινάλε του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μεντιλίμπαρ πέρασε στο χορτάρι του «Βικελίδης» τους Γουίλιαν και Σέρτζιο Ολιβέιρα για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του που από το ξεκίνημα πήρε ξανά την μπάλα στα δικά της πόδια αλλά περισσότερο την ταλαιπωρούσε παρά την αξιοποιούσε.

Πέρα από μία «μπούκα» του Ροντινέι κι ένα γύρισμα προς την περιοχή του Άρη, οι Ερυθρόλευκοι δεν φάνηκαν απειλητικοί στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου μέρους. Αντιθέτως κινδύνεψαν και με τρίτο τέρμα όταν στο 64′ ο Μανού Γκαρθία μοίρασε σε σωστό χρόνο στον αμαρκάριστο Μορόν που πήγε με περίτεχνο τρόπο να κρεμάσει τον Τζολάκη αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του πραγματική απειλή στο δεύτερο ημίχρονο στο 69′ όταν μετά από ένα ακόμη γέμισμα η μπάλα έμεινε ζωντανή στην περιοχή του Άρη, με τον Ελ Κααμπί να μπαίνει στην πορεία της αλλά το σουτ του να κοντράρει πάνω στον Βέλεθ και να καταλήγει σε κόρνερ. Λίγο αργότερα, στο 72ο λεπτό, ο Ολιβέιρα εκτέλεσε ένα φάουλ σε καλή θέση, αλλά όπως και στις δύο περιπτώσεις με Τσικίνιο στο πρώτο 45λεπτο, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Οι νωθροί Πειραιώτες όχι μόνο δεν έψαξαν με αξιώσεις τη μείωση του σκορ αλλά κινδύνεψαν σοβαρά και σε δεύτερη περίπτωση ξανά με τον Μορόν, αλλά ο Ισπανός αστόχησε στο πλάγιο τετ α τετ ή καλύτερα τον νίκησε ο Τζολάκης.

Τελικώς, το γκολ ήρθε αλλά αρκετά αργά (90+6′) για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ που μετά και από αυτή την ήττα και κυρίως την κάκιστη αγωνιστική νοοτροπία μπήκε σε βαθιά κρίση, μόλις τέσσερις ημέρες πριν την πρεμιέρα της στη League Phase του Europa League απέναντι στη Λιόν στη Γαλλία.

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης», Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Λούκα Παϊρέτο (ΙΤΑ)

VAR: Αουρελιάνο, Ζαμπαλάς

ΓΚΟΛ: 3′ Μανού Γκαρθία, 41′ Μορόν / 90+6′ Ελ Κααμπί

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάγιο, Βέλεθ / Ντόη, Κάρμο, Έσε

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μόντσου, Ντιάντι (Σαβέριο), Σιφουέντες (Ζουλ), Μ. Γκαρθία (Νταρίντα), Σίστο, Μορόν (Σαμόρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη (Μπιανκόν), Κάρμο, Ορτέγκα, Γκαρθία (45′ Ολιβέιρα), Έσε, Μαρτίνς (Κοστίνια), Τσικίνιο (Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (45′ Γουίλιαν), Ελ Κααμπί.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μεντιλίμπαρ: Καλύτερος σε όλα τα σημεία του γηπέδου ο Άρης, δεν δημιουργήσαμε κινδύνους

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε στο κακό πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός – Παρτιζάν 64-75: Οι Σέρβοι χάλασαν το πράσινο πάρτι με άνετη νίκη (hls)

Με τους Κάρλικ Τζόουνς και Αλεξέι Ποκουσέφσκι στην πρώτη γραμμή, η Παρτιζάν νίκησε εύκολα τους Πράσινους στο ειδυλλιακό Καλλιμάρμαρο που μετρούν πλέον τρεις σερί ήττες σε φιλικά

Ο Άλεκ Πίτερς έκανε το οικογενειακό τραπέζι στα μέλη του Ολυμπιακού στο Τράπανι

Στιγμές χαλάρωσης απόλαυσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στη Σικελία...

Παναιτωλικός – Αστέρας 1-1: Οι Αρκάδες άντεξαν με 10 παίκτες στο ντεμπούτο του Μακελελέ

Τα πάντα εκτός από νικητή είχε το ντεμπούτο του...

Φενέρ – Γαλατά 1-3: Πήρε το ντέρμπι κορυφής και μαζί αέρα 5 βαθμών πριν τον ΠΑΟΚ

Συνεχίζεται η κυριαρχία της Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία. Η ομάδα...

Βόλος – ΠΑΟΚ 1-4: Ο Κοτάρσκι έδωσε το σύνθημα και ο Δικέφαλος απέβαλε το άγχος με τεσσάρα στη Θεσσαλία (vid)

Οι μεγάλες επεμβάσεις του Κοτάρσκι έδιωξαν το άγχος του ΠΑΟΚ, ο οποίος με παίκτη παραπάνω από το 35' έβαλε τέσσερα γκολ στη Θεσσαλία και ο Τσάλοφ πανηγύρισε το πρώτο του

Δ. Γιαννακόπουλος: «Δεν μπορώ να βρεθώ στο μνημόσυνο του πατέρα μου, άδικη η δικαστική απόφαση και ακραία η τιμωρία μου»

Με αναφορές στους αδερφούς Αγγελόπουλους και επίκληση στο συναίσθημα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε «άδικη» και «ακραία» την τιμωρία του για τα instagram stories της περασμένης σεζόν ενώ άφησε αιχμές για τη «βιασύνη» της Δικαιοσύνης να τον τιμωρήσει παρότι στην Ελλάδα κινούνται αργά οι διαδικασίες

Πήγασος – Μπερόε 1-3: Αποκλεισμός στην Πολίχνη και εκτός Challenge Cup οι Θεσσαλονικείς

Ο Πήγασος Πολίχνης γνώρισε την ήττα από την βουλγαρική...

Μεντιλίμπαρ: Καλύτερος σε όλα τα σημεία του γηπέδου ο Άρης, δεν δημιουργήσαμε κινδύνους

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε στο κακό πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός – Παρτιζάν 64-75: Οι Σέρβοι χάλασαν το πράσινο πάρτι με άνετη νίκη (hls)

Με τους Κάρλικ Τζόουνς και Αλεξέι Ποκουσέφσκι στην πρώτη γραμμή, η Παρτιζάν νίκησε εύκολα τους Πράσινους στο ειδυλλιακό Καλλιμάρμαρο που μετρούν πλέον τρεις σερί ήττες σε φιλικά